Nezhoda v rámci koalície. Matovič nevylučuje rokovanie s opozíciou
12 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová

Návrh novely ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti parlament presunul od decembra minulého roka niekoľkokrát. Minister financií Igor Matovič opätovne požiadal predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) o vypustenie materiálu z aktuálnej schôdze. Dôvodom sú nezhody v koalícii. Matovič nevylučuje rokovanie s opozíciou, informuje portál Košice:Dnes.


Návrh novely ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti bude opätovne zaradený na ďalšiu schôdzu, ktorá by sa mala konať 15. júna.
Nezhody v rámci koalície

Strana SaS presadzuje zakomponovanie daňovej brzdy do návrhu novely ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti.  Cieľom je, aby ľudia nemuseli platiť čoraz vyššie dane a odvody. Je proti zvyšovaniu daňovo - odvodových príjmov štátu. Minister financií to vníma ako blokovanie zákona. Nevylúčil hlasovanie s opozíciou, píše portál Košice:Dnes

Blanár: Táto vláda zrušila ľuďom všetky sociálne istoty a ciele EÚ sú jej na míle vzdialené
V Portugalsku sa cez víkend uskutočnil Sociálny summit, na ktorom Slovensko zastupoval premiér Eduard Heger. Z jeho vyjadrení zaujalo poslanca parlamentu za Smer-SD Juraja Blanára najmä to, že našou prioritou je podpora malých a stredných... Čítať ďalej
12 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Vláda by nemala míňať viac, ako si naplánovala v rozpočte

Časový priestor na rokovania bol vytvorený presunutím hlasovania. Podľa predsedu parlamentného výboru pre financie a rozpočet Mariána Viskupiča (Sa) hľadajú dohodu.

Viskupič dodal, že budú hľadať riešenie, ako doplniť dlhovú brzdu o daňovú brzdu, informoval portál Košice: Dnes. Druhá možnosť je, že vytvoria samostatnú daňovú brzdu.

Cieľom aktuálne vypracovanej novely je napríklad naviazanie sankčných pásiem dlhovej brzdy na čistý dlh. Alebo zavedenie výdavkových limitov, aby vláda nemíňala viac, ako si pôvodne v rozpočte naplánovala, píše portál Košice: Dnes.

Pokus o samovraždu ďalšieho obvineného? Fico žiada o vysvetlenie Kolíkovú
Exminister a líder Smeru Robert Fico vyslovil na dnešnej (12.5.) tlačovej konferencii vážne obavy ohľadom predstaviteľov justície pôsobiacich pod ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou. Podľa neho by nemali pôsobiť vo svojich funkciách, a to... Čítať ďalej
12 | 05 | 2021 | Tibor Sipos