Fico: Koalícia dala najavo, že porušovanie zákona sa odpúšťa, ak slúži jej
12 | 05 | 2021 I tasr

Vládna koalícia podržaním ministerky Márie Kolíkovej (Za ľudí) vo funkcii dala ľuďom na vedomie, že je v poriadku porušovať zákon, ak to slúži v ich prospech. Myslí si to Robert Fico, predseda opozičnej strany Smer-SD, ktorá pondelkové (10. 5.) odvolávanie iniciovala.


Poukázal na kauzy niektorých predstaviteľov spravodlivosti a podotkol, že v prípade členstva v koalícii musia na ne zákonne reagovať.

"Vládna koalícia urobila bezprecedentné rozhodnutie, keď podržala ministerku spravodlivosti, pretože dala tým všetkým ľuďom na Slovensku na vedomie - robte, čo chcete, kradnite, porušujte zákony, posielajte zbytočne ľudí do väzby, trestajte ich, pokiaľ to slúži nám a vládnej koalícii, všetko bude odpustené," skonštatoval Fico.

Na tlačovej konferencii zdôraznil, že nikto mu nemôže zabrániť pýtať sa "elementárne otázky" či citovať z rozhodnutí súdov, ktoré potvrdzujú, že sudcovia a prokurátori na Slovensku hrubo porušujú zákony.

Pripomenul podozrenia ohľadom Kolíkovej týkajúce sa podnikania jej súrodencov vrátane spoločnosti, v ktorej ministerka figurovala. Položil jej tiež otázku, či je pravda, že "ďalší z obvinených v citlivých kauzách sa pokúsil o samovraždu a je hospitalizovaný v Trenčíne".

Venoval sa tiež špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi, napríklad v súvislosti s jeho justičnou skúškou. Upozornil tiež na to, že generálny prokurátor zrušil niektoré časti obvinení z Úradu špeciálnej prokuratúry pre ich abstraktnosť.

Líder opozičnej strany spomenul aj námestníka špeciálneho prokurátora Petra Kysela pre jeho disciplinárne stíhania, predsedu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Ján Hrubalu napríklad pre jeho zadržanie pod vplyvom alkoholu.

Pri sudcovi Najvyššieho súdu SR Jurajovi Klimentovi vidí Fico prepojenia s v súčasnosti odsúdeným Ľubomírom Kudličkom. Prekáža mu tiež správanie sudkyne ŠTS Pamely Záleskej, napríklad pre argumentáciu pri rozhodovaní o sudkyni Eve K.

Škandál: Na kamerovom zázname z času „samovraždy“ generála Lučanského chýba dvojminútová sekvencia! 
Jedným z členov komisie, ktorá prešetrovala okolnosti väzby a neskôr aj smrti generála Milana Lučanského, bol aj Marián Kotleba. Tomu sa nepáčilo najmä to, že v kamerovom zázname v čase jeho pokusu o samovraždu chýba dvojminútový záznam, čo on... Čítať ďalej
12 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik