Chmelár: Kto dnes najviac ohrozuje svetový mier? Fakty hovoria jasne. Nie je to Rusko, ale USA! (VIDEO)
11 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Historik a politický analytik Eduard Chmelár sa rád postaví na obranu Ruska. Je odporcom mnohého prozápadného a najmä amerického. Pohľad na USA vyjadril nielen v statuse, ale aj vo videu na sociálnej sieti.


V posledných mesiacoch sa stále viac hovorí o nebezpečenstve zo strany Ruska, ktoré je vystavené mnohým sankciám. Na nášho bývalého najväčšieho brata sa vyťahujú najrozličnejšie kauzy poukazujúce na to, aké je to Rusko strašne zlé. Eduard Chmelár zase v statuse a videu poukazuje na to, aká bola a je Amerika.
Američania sa od Lincolna považujú za vyvolený národ

„Hoci nám neustále tlačia do hláv, že najväčšou hrozbou pre svet, Mliečnu dráhu a priľahlé galaxie je Rusko, čísla hovoria jasnou rečou: krajinou, ktorá v moderných dejinách najčastejšie porušila medzinárodné právo a od roku 1945 pozabíjala najviac ľudí, sú bezkonkurenčne Spojené štáty americké.“ Píše Chmelár.

Príčinu všetkého však treba hľadať v skutočnosti, že tento národ je od čias Abrahama Lincolna postavený na nebezpečnom mýte o „americkej výnimočnosti“ a na predstave, že Američania sú „vyvolení Bohom“, aby riadili históriu národov. „Táto ideológia viedla k americkej rozpínavosti a k množstvu morálnych zlyhaní, v dôsledku ktorých mali USA pocit, že stoja nad zákonom,“ konštatuje historik v statuse.

„Kto dnes najviac ohrozuje svetový mier?“ kladie Chmelár na úvod videa zásadnú otázku, na ktorú vraj dávajú ideologickú odpoveď naše médiá. A tá je: „Rusko“. Podľa Chmelára je to však falošná stopa.

Chmelár: Zbraňami z Vrbětic sa zabíjalo nielen na Ukrajinu, Sýrii či Saudskej Arábii, ale aj deti v Jemene
Výbuch v muničnom sklade vo Vrběticiach na Morave rozčeril vody nielen v Čechách, ale aj u nás. Politický analytik Eduard Chmelár sa k nemu síce už podrobnejšie vyjadril, tentokrát vo svojom statuse upriamuje pozornosť na inú... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Najviac vojen a najviac mŕtvych od II. svetovej vojny má suverénne na svedomí Amerika

„Fakty hovoria jasnou rečou. Najviac vojen a najviac mŕtvych od II. svetovej vojny majú na svedomí suverénne Spojené štáty americké. Podľa štúdie Centra pre výskum globalizácie zavraždili USA od roku 1945 v nepretržitej sérii vojen, prevratov a podvratných operácií tajných služieb približne 30 miliónov ľudí,“ pridáva Eduard Chmelár desivú štatistiku.

Dodáva, že vojenské výdavky USA sú vyššie ako vojenské výdavky desiatich vojensky najsilnejších krajín, teda Číny, Indie, Ruska, Saudskej Arábie, Francúzska, Nemecka, Veľkej Británie, Japonska, Južnej Kórey a Brazílie. K tomu treba prirátať ešte dva milióny vojakov a niekoľko tisíc vojenských základní po celom svete. Nikdy nejestvovalo na zemi mocnejšie impérium.

Chmelár: "Správanie našej hlavy štátu na Slavíne považujem za strašnú hanbu, neúctu až grobianstvo"
Kritiku za právanie pri sobotňajšom kladení vencov pri pamätníku na Slavíne si prezidentka Čaputová vypočula už z rôznych strán. V statuse na sociálnej sieti sa k nim pripája aj politický analytik Eduard Chmelár. Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Jozef Uhlarik

Až 44 percent obyvateľov planéty sa bojí USA

Najhoršie však podľa Chmelára je, že USA od konca 90. rokov v priebehu jedného desaťročia urobili svojimi vojenskými agresiami z medzinárodného práva zdrap papiera a rozbili svetový poriadok na franforce. „Globálny prieskum ukázal, že až 44 percent všetkých respondentov, obyvateľov tejto planéty, za najväčšiu hrozbu pre svetový mier a demokraciu považujú Spojené štáty. Rusko je tretie a bojí sa ho iba 28 percent ľudí,“ hovorí politický analytik.

Tvrdí, že je dôležité pochopiť, že v súčasnosti neexistuje militantnejšia, hrozivejšia a nebezpečnejšia moc ako vláda Spojených štátov. Paradoxné je, že najviac vojen rozpútal ten, kto dostal Nobelovu cenu Za mier – Barack Obama, ktorý ich mal zastaviť. „Počas jeho vlády boli americké ozbrojené sily vo vojne plných osem rokov. Obama podnikal nálety v Afganistane, Iraku, Sýrii, Líbyi, Jemen, Somálsku i v Pakistane,“ spočítal Chmelár bývalému americkému prezidentovi jeho vojenské ťaženia.

Provokatérom pri ukrajinských hraniciach nie je iba Rusko, ale aj USA a NATO, tvrdí Chmelár
Súčasnú napätú situáciu na rusko-ukrajinských hraniciach pripisujú mnohí, aj naši, politici najmä ruskej strane. Politický analytik Eduard Chmelár ale vidí celú vec úplne ináč, čo zoširoka vysvetlil na sociálnej sieti. Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Napätie medzi USA a Čínou môže pohltiť celý svet a viesť k apokalyptickému konfliktu

Podľa neho to bol práve Obama, kto presunul americké vojská na hranice s Ruskom. „Nasadzovanie vražedných dronov a atentátnikov CIA mu navrhoval už v roku 2009 Joe Biden, ktorý, teraz už ako prezident, vedie vojny tak, ako to navrhoval pred 12 rokmi,“ hovorí ďalej  analytik. Dodáva, že USA už vyše 10 rokov bojujú s Čínou o nadvládu nad Afrikou. Vo videu Chmelár vysvetľuje, že situácia v Afrike z tohto pohľadu je úplne iná, ako to vykresľujú naše médiá.

„Pred hlúpou politikou USA vystríhal aj najskúsenejší veterán studenej vojny Henry Kissinger ktorý varoval, že napätie medzi USA a Čínou môže pohltiť celý svet a viesť k apokalyptickému konfliktu týchto dvoch vojenských a technologických gigantov,“ pridáva Chmelár.


Vojna je prehrou všetkých, je najohavnejšia zo všetkých zločinov a zlyhaním ľudského rozumu

Európa podľa Chmelára nepochopila, že môže byť silnou iba v spojenectve s Ruskom. „Európa nemá šancu prežiť bez Ruska, bez neho je stredná Európa iba perifériou západu s obmedzeným rozhodovaním v politickej i ekonomickej oblasti,“ hodnotí politický analytik. „Musíme sa zobudiť z naivného sna, že pod vplyvom USA dokážeme byť niečo viac ako len protektorátom Spojených štátov, rovnako ako musíme prestať blúzniť o všeslovanskom spojení pod zástavou Ruska,“ konštatuje Chmelár.

Malo by nám ísť všetkým o záchranu Európy. Inak sa staneme bezvýznamní. „Zatiaľ však neprinášame nič nové a nechávame sa kolonizovať ekonomicky aj ideologicky. Dnešné Spojené štáty sú chorým impériom, ktoré nie je hodné nasledovania. Američania sa cítia byť nad zákonom,“ hovorí.

Dodáva, že vojna je prehrou všetkých. „Je to zlyhanie ľudského rozumu. Mier nie je porážkou toho druhého, ale víťazstvom všetkých. Vojna je najohavnejšia zo všetkých zločinov,“ prízvukuje Eduard Chmelár.

Chmelár: Slovenské médiá štekajú na Moskvu ako čivavy na reťazi, pri USA stiahnu chvost (VIDEO)
Vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom z posledných dní vyvolávajú obavy aj na Slovensku. Analytik a historik Eduard Chmelár si v statuse všíma aj postoj médií k celej veci. Čítať ďalej
21 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik