Škandál: Vakcína Pfizer na Slovensku je vraj „trochu iná“ než očkovacia látka, ktorú certifikovala EMA
10 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik
Veľmi zaujímavý status umiestnil na facebookovom profile človek pod menom Milo Sloven. Zaoberá sa v ňom dvojitým metrom pri posudzovaní vakcín zo západu a ruského Sputnik V.

Problémom je podľa profilu Milo Sloven dvojitá kvalita vakcíny Pfizer. Štátny ústav na kontrolu liečiv ani jeho riaditeľka Zuzana Baťová z nejakých dôvodov nepovažovali za dôležité informovať slovenských občanov, že vakcína Pfizer na Slovensku je trochu iná než látka, ktorú certifikovala EMA.


„Zaujímavé je, že to nevadí ani prezidentke Čaputovej. Zvlášť, keď na rozdiel od ničím nepodložených klebiet ŠÚKL o Sputniku v prípade dvojakej kvality vakcíny Pfizer nejde o domnienku, ale o potvrdený fakt.“ Uvádza ďalej profil Milo Sloven.



K zmluvám západných vakcín sa dlhé mesiace nevedia dostať ani samotní europoslanci

Podľa neho je čudné aj farizejské volanie trojice Čaputová – Kolíková – Baťová po zverejnení zmluvy na dodávku vakcíny Sputnik V, keď západní dodávatelia vakcín striktne utajujú svoje zmluvy s EÚ. „K zmluvám s Pfizer, AstraZeneca, Moderna a J&J sa dlhé mesiace nevedia dostať dokonca ani samotní europoslanci. Zopár vyvolených, ktorým dovolili nahliadnuť do zmlúv, potvrdilo, že kľúčové pasáže zmlúv boli začiernené.“
Oslobodení od znášania dôsledkov?

Podľa Milo Sloven je isté len to, že západní dodávatelia vakcín (Pfizer, AstraZeneca, Moderna a J&J) si zabezpečili oslobodenie od znášania následkov za akékoľvek vedľajšie účinky svojich preparátov.

„Západné vakcíny boli schvaľované pod silným politickým tlakom z EÚ. Schvaľovacie postupy sa ohýbali, ako bolo treba. Svedčia o tom uniknuté emaily z EMA , ale aj to, že europarlament viackrát odhlasoval umelé urýchlenie štandardného procesu schvaľovania západných vakcín,“ konštatuje Milo Sloven.


Diskrétne mlčanie Čaputovej a Baťovej pri problémoch so západnými vakcínami

Podľa neho Milan Uhrík upozornil na to, že ústretový prístup k západným vakcínam a dehonestovanie ruskej vakcíny sú diktované záujmami mega-biznisu. „To môže vysvetľovať očividnú predpojatosť prezidentky Čaputovej a šéfky ŠÚKL Baťovej voči ruskej vakcíne. A ich diskrétne mlčanie pri problémoch so západnými vakcínami,“ končí Milo Sloven.

Mladí, neponáhľajte sa s očkovaním! Po AstraZenece sa objavujú otázky aj o Pfizeri
Na Slovensku zaevidoval Štátny ústav na kontrolu liečiv už tretí prípad úmrtia po očkovaní proti Covidu. Poslednou obeťou je pritom len 47-ročná žena. Vynára sa teda otázka, či je nevyhnutná vakcinácia aj mladších ľudí. Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Diana Zaťková