Toto tu ešte nebolo: Blaha ďakuje redaktorovi Markízy za to, ako ho „oddane“ propaguje
09 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Diskusná relácia TV Markíza Na telo býva občas dosť ostrá, no dnešná sa od tých predchádzajúcich predsa len v niečom líšila. Postrehol to aj podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha, ktorý sa dokonca rozhodol k jej priebehu napísať status na sociálnu sieť.


Ľuboš Blaha už vo svojom politickom živote zažil všeličo, ale toto bolo pre neho predsa len niečo nové. Moderátor Michal Kovačič totiž niekoľkokrát zareagoval na Blahove slová, ktoré napísal vo svojich statusoch či vyslovil na tlačových besedách. A práve za toto sa podpredseda Smeru-SD rozhodol Michalovi Kovačičovi verejne cez sociálnu sieť poďakovať.
Pán Kovačič, ste asi jediný novinár, ktorý priamo v parlamente zaútočil na poslanca

„Milý pán Michal Kovačič z Markízy, dovoľte, aby som Vám z plného srdca poďakoval za to, akú mi robíte reklamu. Dnes ste vo Vašej relácii NA TELO premietli asi tucet záberov, ako sme spolu s ľuďmi protestovali v novembri proti vláde - je od Vás roztomilé, ako na mňa myslíte a ako ma oddane propagujete,“ píše hneď v úvode Ľuboš Blaha, ktorý vzápätí moderátora varuje. „Len si prosím dávajte pozor, aby Vás niekto neobvinil z extrémizmu, takto propagovať Blahu, to je dnes už skoro trestný čin. Ešte si niekto začne myslieť, že Vás za túto propagáciu platím. Špeciálne ma dojalo, že ste celú záverečnú časť relácie venovali mojej osobe - zaujal Vás môj status, v ktorom vyslovujem podozrenie, že státisíce eur, ktoré poslal minister zahraničných vecí Korčok bieloruskej opozícii, mohlo skončiť v rukách teroristov, ktorí chystali atentát na prezidenta Bieloruska,“ konštatuje podpredseda Smeru-SD.

Blaha sa dokonca pozastavil pri tom, že Richard Sulík, ktorý je vraj Korčokov politický gestor, považoval otázky, akým bieloruským mimovládkam idú peniaze slovenských daňových poplatníkov, za úplne legitímne. „To len Vy ste mali potrebu trhať Blahu na kusy a akosi Vás sfúkli obaja diskutéri, osobitne Juraj Blanár. To muselo bolieť. Radosť pozerať,“ píše Blaha posmešne smerom ku Kovačičovi, ktorému pripomenul aj jednu udalosť. „Ste asi jediný novinár, ktorý priamo v parlamente zaútočil na poslanca - v parlamentnej jedálni ste ma svojho času takmer inzultovali. Ja viem, slušné Slovensko môže...“

Blaha: "Papaláši na čele s prezidentkou dnes na Slavíne odstavili protifašistických bojovníkov!"
Blaha pení. Každoročné oslavy výročia konca vojny na Slavíne, dnes dostali trpkú príchuť. Ľuboš Blaha tvrdí, že prezidentka a ústavní činitelia si privlastnili oslavy a protifašistických bojovníkov, ktorí každý rok kladú vence, odstavili.... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Petra Demková

Kovačič vraj veľmi rýchlo pochopil, že byť zadobre s Amerikou znamená kariéru

Ľuboš Blaha vraj rozumie, že ho nenávidí, ale nikdy nevyznieva dobre, keď už svoje emócie nevie kontrolovať. „Ja voči Vám necítim nič, naopak, pamätám si Vás ako pozorného študenta na Akadémii sociálnej demokracie, kde som prednášal a Vy ste poctivo počúvali o typológii sociálnych štátov. To boli staré časy - to ste ešte nemali taký priestor v nedeľnej relácii a nemuseli ste byť tak zúfalo tendenčný a proamerický... No Vy ste veľmi rýchlo pochopili, že byť zadobre s Amerikou znamená kariéru,“ píše podpredseda Smeru-SD smerom ku Kovačičovi a vzápätí dodáva: „Ak by ste však predsa našli odvahu, možno by ste sa o Blahovi mohli rozprávať priamo s Blahom - len to by ste ma museli do Markízy pozvať a toho sa zjavne bojíte.“ Blaha moderátorovi ešte odkazuje, že špeciálne pre neho si nechal urobiť fotku so slovenskými motorkármi a ruskými Nočnými vlkmi, s ktorými bol dnes, 9. mája, na Slavíne vzdať hold Červenej armáde.



„Spolu s ruským, bieloruským a kazašským veľvyslancom. A spolu s masami Slovákov. Ja len, že fotka spĺňa všetky parametre, aby ste do nás na Markíze mohli kopať - sme strašní extrémisti, lebo si vážime obetu ruského národa v druhej svetovej vojne a sme úplní temní démoni, lebo na sebe vonku nemáme rúška. Proste, rozsievame zločinecké ideológie a smrť, úplne bahno - ako hovorí Korčok, „ultraľavicový extrém“ a „dištancujte sa od Blahu“ a tak. Voldemort, Lucifer, Mordor, peklo,“ konštatuje v závere so svojím typickým humorom Ľuboš Blaha.

„Vojna“ Korčok vs Blaha. „V prvom rade podporte Slovákov a až potom zahraničie!“ odkazujú ľudia
Kritika Ľuboša Blahu smerom k Ivanovi Korčokovi za údajné financovanie bieloruskej opozície ministra zahraničných vecí zrejme zabolela. Na adresu podpredsedu Smeru-SD použil slová, ktoré sa ho dotkli. Na Slovensku sa teda rozhorela ďalšia „ostrá... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik