Snowden si podal reportérku Bieleho domu: "Ak si myslíte, že vláda neklame, mám pre vás zlé správy"
09 | 05 | 2021 I Diana Zaťková
Americký informátor Edward Snowden a mnohí ďalší sa vysmiali bývalej korešpondentke CNN v Bielom dome za tvrdenie, že klamstvá a špehovanie americkej vlády boli pre Trumpovu administratívu jedinečné a reportéri to neočakávali, informuje portál RT.


Michelle Kosinski, ktorá v rokoch 2014 až 2019 pracovala ako korešpondentka CNN v Bielom dome, v sobotu tvrdila, že „ako americký novinár nikdy neočakávate, že vám váš vlastný vládny úrad bude klamať,  skrývať informácie, ktoré má verejnosť právo vedieť a špehovať vašu komunikáciu“.




„Trumpov americký neamerický režim urobil toto všetko. Nikto by to nemal akceptovať, “ uzavrela.

Kosinski sa veľmi rýchlo zosmiešnila, keďže naznačovala, že americkí novinári sú takí naivní. A aj kvôli tomu, že sa pre ňu vládny dohľad a dezinformácie javia ako exkluzívne pre krátku administratívu bývalého prezidenta Donalda Trumpa.

Expert WHO: Politici sa mýlia, pandémiu sa nepodarí zastaviť len očkovaním
Riaditeľ programu Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pre mimoriadne situácie Michael Ryan v piatok uviedol, že presvedčenie niektorých politických lídrov o tom, že pandémiu koronavírusu sa podarí zastaviť len očkovaním obyvateľov, je mylné,... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Vysmiali ju

Informátor a bývalý zamestnanec CIA Edward Snowden - ktorý prezradil informácie o programe hromadného sledovania civilných osôb Národnou bezpečnostnou agentúrou a musel utiecť z USA - pre Kosinski povedal: „Obávam sa, že mám zlé správy.“

"Ak si myslíte, že ste novinárka, máte hroznú kvalifikáciu, milá pani,"  tweetoval ďalší človek, zatiaľ čo novinár Alan MacLeod nazval Kosinskej myšlienkový pochod "úrovňou naivného štátneho uctievania potrebného na získanie špičkovej práce v médiách."

Napriek tvrdej kritike Kosinski stála za svojím postom a tvrdila, že Trumpove „desaťtisíce klamstiev, vlastizradnej lojality a útokov na demokraciu“ neboli „rovnocenné“ s masovými sledovacími a dezinformačnými kampaňami predchádzajúcich vlád.

„Toto nie je EÚ, akú sme chceli,“ priznal taliansky premiér
„Európskym snom bolo zabezpečiť, aby nikto nezostal pozadu. Nerovnosti medzi generáciami, pohlaviami i regiónmi ale stále pretrvávajú,“ upozornil Mario Draghi. Uviedol Ria.ru. Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič