"Nie očkovanie, ale hotovosť je skutočná sloboda. Nenechajte sa ovládať bankami!" vyzýva aktivista
08 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Počas pandémie počúvame zo všetkých strán, že najlepšie je platiť bezhotovostne kartou. No ako často sa vám stalo, že napríklad v novinovom stánku alebo v menšej prevádzke vám kartu jednoducho nemohli prijať, lebo nemali na to zariadenie alebo vypadol internet? Hotovosť je dôležitejšia, ako si ľudia myslia, upozorňuje aktivista na sociálnej sieti.


"Včera som vošiel do svojho obľúbeného bio obchodu a hneď pri dverách ma privítali predavačky: "Nejde nám internet, nemôžete platiť kartou". Usmial som sa a odpovedal som, že zaplatím kešom. "Aha, jasné," reagovala jedna z nich a dodala, že to som jeden z mála. Za pár hodín, čo ich platobný terminál vyradila porucha internetu, tu vraj nakúpilo len pár ľudí," opisuje situáciu aktivista Pavel Kapusta.





Táto udalosť poukazuje na to, aký je bezhotovostný systém krehký a ako nás môže obmedziť. A tiež na to, koľkí z nás už zabudli platiť fyzickými peniazmi. "Tento trend ma trochu desí. Čoraz viac podiehame tlaku bánk, reklamy, médií a vlastnej pohodlnosti," upozorňuje Kapusta.


"Deti sú najväčšími rukojemníkmi pandemických opatrení, máme najdlhšie zatvorené školy vôbec," varuje ombudsmanka!
Vláda nehľadí na práva detí, Slovensko má najdlhšie zatvorené školy, spomedzi všetkých krajín vôbec. Toto a mnohé iné, alarmujúce zistenia si mohli poslanci vypočuť priamo v pléne Národnej rady. Skonštatovala to komisárka pre deti Viera Tomanová,... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | René Skalný


Podľa aktivistu platiť kartou alebo mobilom je síce praktické a "easy", ale zároveň sa stávame rukojemníkmi a otrokmi systému, ktorý nám takto berie jednu z našich slobôd. Veľký brat vďaka tomu vie, kedy ste čo platili, čo a kde nakupovali, kde sa pohybujete, aké máte nákupné zvyky, od koho ste si požičali.




Veľký brat vás vidí

A Kapusta upozorňuje: "Možno raz, keď prestanete rešpektovať nariadenia vlády alebo budete kritizovať politický systém, Veľký brat vám vypne účet a vy zomriete od hladu... Ak sa vám to zdá príliš sci-fi, vráťme sa do súčasnosti: koľkým sa už stalo, že im hotel omylom stiahol sumu za pobyt dvakrát, prípadne im hacker z opačného kúta zemegule vybielil účet?"


Rusi žiadajú ŠÚKL o verejné ospravedlnenie
Ruský fond priamych investícií (RFPI) žiada o ospravedlnenie. Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) sa má ospravedlniť za šírenie zavádzajúcich informácií o ruskej vakcíne Sputnik V, informáciu priniesol portál Felvidek. Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová


"Darmo, fyzické bankovky sú najväčšia istota," konštatuje Kapusta. "Zrieknutím sa hotovosti sa zriekate aj možnosti mať naozaj vlastné peniaze, o ktorých viete len vy, a s ktorými môžete slobodne nakladať bez toho, aby o tom všadeprítomný systém vedel," pripomína.


"Mať keš je vaše právo, preto sa ho dobrovoľne nevzdávajte. Nie očkovanie, ale hotovosť je skutočná sloboda..." uzatvára Kapusta.


Baránek: "Matovič je šialený blázon, daňový podvodník, klamár a plagiátor. Jediné čo robí, nahráva Smeru"
Táto vláda vodu káže a víno pije. Má takú veľkú mieru zhovievavosti voči svojim prehreškom, akú v minulosti u súčasnej opozície vôbec neakceptovali, vyhlásil pre ParlamentneListy.sk politický analytik Ján Baránek. Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Diana Zaťková