Kolíková má čo vysvetľovať a najmä sa obhájiť a nie kandidovať do čela strany, konštatuje Blahoš
08 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Problémy ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej ohľadom firmy jej rodiny, ale v podstate aj jej samotnej, pokračujú. Opozícia ju chce za to odvolať, na čo však bude potrebovať dostatok hlasov. K problémom Kolíkovej sa vyjadril na svojom facebookovom profile aj Peter Blahoš.


Mária Kolíková sa usiluje z problémov, do ktorých sa v poslednom čase dostala, dostať ako len vie. Namočila ju do nich síce jej nevlastná sestra, lenže opozícia na ňu vytiahla i ďalšie „zbrane stredného kalibru“. Peter Blahoš jej ale v statuse na sociálnej sieti pripomína aj jej fungovanie na ministerstve spravodlivosti za éry Roberta Fica a Moniky Jankovskej. Podľa neho má Mária Kolíková čo vysvetľovať a nie hovoriť o kandidatúre na novú predsedníčku strany Za ľudí.
Fico a najnovšie aj Raši vyťahujú zvláštne podnikanie jej firiem a firiem jej brata

„V strane Za ľudí sa asi načisto zbláznili. Zoskupenie, ktoré sa profilovalo ako stredové a protikorupčné (Remišová, Šeliga) sa čoraz viac začína podobať na niečo ako Smer či Hlas - teda zbernica podivných a čoraz nedôveryhodnejších osôb, ktoré stranu pomaly ale isto kormidlujú k dvom prístavným stĺpom: diskreditácií a zániku,“ konštatuje hneď v úvode svojho statusu Peter Blahoš a dodáva, že najlepšie to vidno na ministerke spravodlivosti Kolíkovej. „Prepáčili sme jej prazvláštne fungovanie vo vláde Roberta Fica aj Petra Pellegriniho, keď poslušne sedela na ministerstve ako kolegyňa Moniky Jankovskej. Dnes ju ale dobiehajú vlastní páni - Robert Fico a najnovšie aj Richard Raši vyťahujú zvláštne podnikanie jej firiem a firiem jej brata,“ píše ďalej Blahoš a priznáva, že nie že by Smerákom a Hlasákom veril každé slovo, ale ich tvrdenia podkladajú tvrdé fakty z verejných registrov.

„Platí napríklad obrovský nárast tržieb z biznisov so štátom pre firmu Kolíkovej brata v čase, keď sa stala štátnou tajomníčkou vo vláde Smeru. Platí, že jej nevlastná sestra je odsúdená za spreneveru vo firme, kde je Kolíková vlastníkom. Toto je už aj z hľadiska základnej etiky (pri osobe ministra spravodlivosti o to viac) skrátka situácia na politický uterák,“ myslí si Blahoš. „ A čo robí Kolíková namiesto vysvetľovania? Chystá sa kandidovať za predsedníčku strany Za ľudí! Toto je situácia, ktorá sa komentuje sama,“ pridáva aj štipku čierneho humoru.

Kolíková sa v biznise topí oveľa hlbšie, ako by sa na ministerku spravodlivosti zdalo
Spravodlivá a konzekventná ministerka spravodlivosti má so spravodlivosťou vážny problém. Minulosť, zdá sa, naozaj dobehne každého, najmä, ak jej asistuje aj prítomnosť. Ministerka Kolíková je v pasci, ktorú si na seba nastražila... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Kým Remišová je tá zlá a zdiskreditovaná Kolíková je vraj tá jediná záchrana strany

Podľa Blahoša je celkom zrejmé, že predsedníčka Remišová so svojim protikorupčným príbehom sa dostáva do ťažkej situácie. „Buď bude tolerovať smerácke praktiky svojej vlastnej ministerky, alebo bude čeliť frontálnemu útoku tejto podarenej partičky. V strane Za ľudí sa už schyľuje k špinavej hre,“ konštatuje ďalej Blahoš, podľa ktorého bývalý richtár z Hrhova Ledecký, ktorý robil Remišovej štátneho tajomníka sa do politiky dostal podliezaním Kiskovej suite a napokon sa stal Kolíkovej roznášačom špiny.



„Tento bývalý regionálny poslanec HZDS a spojenec Smeru vie, ako to chodí,“ pridáva Blahoš, ktorý narátal niekoľko periodík, facebookových statusov a rozhovorov, kde sa cez Ledeckého podsúva jasný naratív: Remišová je tá zlá a Kolíková, zdiskreditovaná pochybným podnikaním a aj pôsobením vo vláde Fica a Pellegriniho je jediná záchrana strany. „Toto je naozaj zlý príbeh, so zlými hercami a so zlým koncom. Iný si ale táto partia nezaslúži,“ končí svoj status Blahoš.

Fico: Premiér nie je spôsobilý na funkciu, Kolíkovú sme navrhli odvolať
Premiér Eduard Heger (OĽANO) nie je pripravený ani spôsobilý na svoju funkciu. Svedčí o tom aj jeho bezduché vyjadrenie k programovému vyhláseniu vlády (PVV) v Národnej rade (NR) SR. Skonštatoval to predseda Smeru-SD Robert Fico na utorkovej... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | tasr