Hlas-SD bude hlasovať za vyslovenie nedôvery ministerke Kolíkovej
08 | 05 | 2021 I tasr

Všetci poslanci Národnej rady SR pôsobiaci v mimoparlamentnej strane Hlas-SD budú hlasovať za vyslovenie nedôvery ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej (Za ľudí). Predseda strany a nezaradený poslanec Peter Pellegrini to uviedol v sobotu. Myslí si, že Kolíková by mala zvážiť podanie demisie ešte pred pondelkovou (10. 5.) mimoriadnou schôdzou.


Dôvodov na vyslovenie nedôvery vidí Pellegrini viacero. Hovorí, že nejde len o jej poslednú kauzu rodinnej firmy. "Celkovo jej zvládnutie, respektíve nezvládnutie kauzy a vystupovanie vo veci generála Lučanského, reforma, ktorá je odmietaná väčšinou sudcovského stavu, jej samotný prístup a spôsob, ako komunikuje," načrtol.

Ministerka Kolíková stráca pôdu pod nohami aj vo vlastnej koalícii, myslí si Pellegrini. Je podľa neho evidentné, že si ju neželá ani časť poslancov koaličnej OĽANO. "Uvidíme, či si niektorý poslanec koalície trúfne vysloviť svoj názor alebo si myslím, že začnú vytvárať tlak na premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby ju odvolal sám ako predseda vlády," podotkol. Problém s Kolíkovou môže mať podľa neho aj bývalý premiér Igor Matovič (OĽANO), ministerku by mohol viniť z toho, že prispela k jeho odchodu z postu.

Parlament má o vyslovení nedôvery rokovať v pondelok. Mimoriadnu schôdzu inicioval Smer-SD. Šéf strany Robert Fico ozrejmil, že dôvodom majú byť podozrenia okolo obchodu spoločnosti Elektronika, v ktorej Kolíková figurovala. Namieta najmä zmluvy firmy Elektronika s RTVS či s Divadlom Nová scéna. Zmluvné vzťahy medzi RTVS so spoločnosťou Elektronika má preveriť aj Rada RTVS.

Smer-SD: Rusofóbia vo vládnej koalícii nadobudla obludné rozmery
Rusofóbia vo vládnej koalícii nadobudla obludné rozmery a Rusko je absurdne obviňované z rozpútania druhej svetovej vojny. Pri príležitosti sobotného Dňa víťazstva nad fašizmom to na sociálnej sieti uviedol opozičný Smer-SD. Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | tasr