Generálny tajomník OĽaNO: Platy bude navrhovať pesničkár, ktorý si vraví Van Drak
08 | 05 | 2021 I Tibor Sipos

Generálna tajomníčka, ktorá pôsobila za vlády súčasného ministra financií Igora Matoviča, odišla na materskú dovolenku. Novým tajomníkom, už za pôsobenia Eduarda Hegera v premiérskom kresle, sa tak začiatkom apríla stal Marek Vandrák, pre niektorých možno známy ako Marek Van Dark - mladý pesničkár z východu, informuje Plus 7 dní.


Marek Van Dark už však kariéru speváka zavesil na klinec. Vandrák sa chce sústrediť hlavne na štátnu funkciu, ktorá mu bola pridelená. „Hudba bola a je mojím koníčkom a zároveň spôsobom, ako sa odreagovať. Je pravda, že gitaru som naposledy držal v ruke veľmi dávno. Prioritou je teraz práca pre štát. Voľný čas, ktorého nie je veľa, sa snažím tráviť najmä s rodinou,“ prezradil nový generálny tajomník.

Na starosti pritom mladý umelec nemá len tak niečo, ale hneď dôležitý návrh týkajúci sa platov štátnych funkcionárov. „Mojou najväčšou dlhodobou výzvou je pripraviť návrh na zlepšenie systému odmeňovania v štátnej službe,“ uviedol Vandrák pre Plus 7 dní.

Na svoju pozíciu sa pritom dostal kvôli minulej spolupráci a blízkym väzbám s Matovičovým hnutím OĽaNO. Vandrák im napríklad v minulosti manažoval hneď niekoľko volebných kampaní. Pôsobil aj v parlamente ako poslanecký asistent jedného zo zakladateľov hnutia Martina Fecka. Rovnako asistoval aj dnešnému europoslancovi Petrovi Pollákovi.

Matovičovi sa to rúca. Ďalší koaličný poslanec jasne povedal, že žiadne zvyšovanie daní nepodporí
Nový minister financií svoje asi nedosiahne. Koaličný poslanec za Sme rodina, Martin Borguľa, vystúpil v pléne a jasne povedal, že žiadne zvyšovanie daní ako daň z nehnuteľnosti, či DPH, nikdy nepodporí. Ak treba niečo zvyšovať, mala by to byť daň... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Petra Demková