„Vojna“ Korčok vs Blaha. „V prvom rade podporte Slovákov a až potom zahraničie!“ odkazujú ľudia
07 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Kritika Ľuboša Blahu smerom k Ivanovi Korčokovi za údajné financovanie bieloruskej opozície ministra zahraničných vecí zrejme zabolela. Na adresu podpredsedu Smeru-SD použil slová, ktoré sa ho dotkli. Na Slovensku sa teda rozhorela ďalšia „ostrá politická vojna“.


Bieloruské tajné služby odhalili pokus o atentát na prezidenta Lukašenka, ktorý mala plánovať opozícia. Tá opozícia, ktorej mal náš minister Ivan Korčok, podľa Ľuboša Blahu, poslať 700-tisíc eur na boj proti tamojšiemu režimu. A tu začína boj aj na slovenskej politickej scéne. Pretože šéf rezortu diplomacie sa vo svojom statuse ostro ohradil voči tvrdeniam podpredsedu Smeru-SD.
Označiť pomoc študentom, rodinám perzekvovaných osôb za terorizmus je hyenizmus

„Dôrazne sa postavme proti ultraľavicovému extrému, ktorý reprezentuje poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha,“ píše hneď v úvode statusu Ivan Korčok. Podľa neho konšpirácie poslanca Smeru-SD, že minister zahraničných vecí a európskych záležitosti SR Ivan Korčok podporil aktivity súvisiace s údajným atentátom na Alexandra Lukašenka, dokazujú, že v súboji politických extrémistov padajú akékoľvek zábrany.

„Považujem za prejav politického úpadku a hyenizmu, ak poslanec Národnej rady označí za podporu štátneho terorizmu našu slovenskú pomoc. Poskytujeme ju bieloruským študentom, rodinám perzekvovaných osôb, alebo novinárom vystaveným represáliám režimu Alexandra Lukašenka,“ konštatuje šéf rezortu našej diplomacie.



Minister zahraničných vecí na sociálnej sieti vyzýva politických predstaviteľov v Národnej rade, vrátane tých, ktorí sa hlásia k hodnotám európskej sociálnej demokracie, aby sa dôrazne dištancovali od poslanca Smeru-SD. „Poslanec Blaha opäť raz prekročil všetky červené čiary v politickej komunikácii. Kladiem však verejne otázku, či neexistujú aj právne mantinely, ktoré musia rešpektovať aj politici. Pán poslanec Blaha je nebezpečný politik, a preto nestačí nad ním mávnuť rukou, že to je šašo, ktorého si netreba všímať. Veci treba pomenovávať pravým menom,“ končí svoj status Ivan Korčok.

Škandál: Podporovala slovenská vláda štátny terorizmus v Bielorusku? pýta sa Blaha
Je toto vôbec možné? Ľuboš Blaha v najnovšom statuse obviňuje našu vládu z toho, že môže mať prsty v podpore štátneho terorizmu v Bielorusku. Z prípravy vraždy tamojšieho prezidenta Lukašenka je totiž obvinená tamojšia opozícia, ktorej chcela naša... Čítať ďalej
05 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Pán Korčok, vy ste prekľučkoval vo funkciách od Mečiarizmu až po Matovičovizmus

A práve na kritiku šéfa rezortu diplomacie smerom k Blahovi sa podpredseda Smeru-SD v otvorenom liste ministrovi, ktorý zverejnil aj na sociálnej sieti, ostro ohradil. „Ma označujete za „ultraľavicový extrém“ a „nebezpečného politika“ a v súvislosti s mojou osobou používate výrazy ako „úpadok“, „hyenizmus“, či „šašo“. Vaša reakcia je plná ďalších hrubých invektív, vyzývate k tomu, aby sa odo mňa sociálni demokrati „dôrazne dištancovali“ a kladiete „verejnú otázku, či neexistujú aj právne mantinely, ktoré musia rešpektovať aj politici“.

Vážený pán minister, považujem za mimoriadne nevhodné, že ako hlavný predstaviteľ slovenskej diplomacie používate slovník ako pohonič,“ napísal urazený Blaha. Podľa neho Korčok svojím grobianskym správaním robí hanbu slovenskej diplomacii. Pod statusom Ivana Korčoka sa však rozpútala mohutná diskusia, kde sa ľudia stavali na jednu či druhú stranu. Svoje si ale „zlízol“ aj samotný Korčok.



„Pán Korčok, neviem či ste až tak múdry, ako šikovný, ale vy ste prekľučkoval vo funkciách od Mečiarizmu až po Matovičovizmus. Za Fica ste bol štátnym tajomníkom na Ministerstve zahraničných veci a aj zastupujúcim ministrom zahraničných veci. Tak, že vaše názory sa menia z mesiaca na mesiac, z roka na rok. Podľa toho ako slnko svieti vy sa tou cestou uberáte. Vy sa nepýtate Slovákov čo chcú, vy idete svojou kariérou. Z ktorého prameňa vám kvapka z toho pijete. Aká vláda je, takej tlieskate. Ak ste chlap, vedomý svojej pravdy, tak sa stretnite s poslancom pánom Blahom a vysvetlite si to, ale neprskajte na Facebooku a nerobte zlo medzi ľuďmi. Títo ľudia nemajú ministerský plat, títo ľudia robia ťažko. Radšej im povedzte čo ste pre nich urobil ak ste platený z ich daní. V prvom rade podporte Slovákov a až keď sa vám zvýši, tak posielajte peniaze do zahraničia,“ poriadne „naložila“ šéfovi našej diplomacie Mária Bitt.

Blaha: Zastavme, preboha, tú bandu primitívov, kým celkom nezničia naše krásne Slovensko (VIDEO)
Udalosti z posledných dní poriadne pohli žlčou aj poslanca Ľuboša Blahu. Ako na sociálnej sieti priznal, kým on bojoval v parlamente s koaličnými „pročkami“, zatiaľ koalícia „kopala“ do socializmu. Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Prečo radšej nepomáhame naším ľuďom, ktorí prišli o prácu ako opozícii v Bielorusku?

„Vážený pán minister, skúste vecne argumentovať kam odišli peniaze daňových poplatníkov. Bezduché slová o demokratických hodnotách nikoho nezaujímajú. Ak sa už máte potrebu obhajovať, tak zverejnite ktorej organizácii boli peniaze poskytnuté. A prosím Vás, skúste bez invektív vyjadrovať vaše názory. Človek vášho postavenia by nemal komunikovať a vyjadrovať sa na tejto úrovni,“ pridala sa Simona Sulejmani. Na podobnú nôtu píše aj Ondrej Sokolský: „Fakt nemusím ani jedného z nich. Ale, Korčok namiesto toho aby Blahu vyargumentoval a takto ho umlčal a diskreditoval, tak radšej hľadá spôsob ako ho umlčať tým že ho strčí do basy. Blaha je drbna, no vy ste „charakter“ už pekných pár rokov.“ Svojou trochu prispel do diskusie aj Jano Matrtaj, ktorý ale kritizuje niečo iné: „Áno pomáhate rodinám v Bielorusku a podobné reči. Poslali ste tam 700 tisíc eur. Prečo na SR nepomáhame svojím ľuďom, ktorí prišli o prácu, príjem a podobne... toto ma zaujíma viacej ako Vaše hádky s opozíciou.“

Hnev ľudí na vládu je obrovský. Toto tu ešte nebolo! Ideme do referenda! Hlása Ľuboš Blaha
Tajné želanie opozície sa dnes stalo skutočnosťou. Petičný výbor odovzdal prezidentke 600-tisíc podpisov pod referendum za predčasné voľby. Neskrývanú radosť z toho mal aj podpredseda Smeru-SD a poslanec parlamentu Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik