Občania to už nevedia vydržať. Indické mestá sa dusia pachom horiacich mŕtvol (VIDEO)
06 | 05 | 2021 I Tibor Sipos
Tisíce pohrebných miest planú dňom i nocou v celej Indii. V okolí otvorených krematórií sa šíri neznesiteľný pach horiaceho ľudského mäsa, ktorý občania musia trpieť. Celé mestá sa dusia pachom horiacich mŕtvol.

Druhá vlna epidémie koronavírusu stále rastie a prináša ďalšie nepriaznivé rekordy v počte nakazených i mŕtvych, informuje portál iDnes.

Pracovníci vonkajšieho krematória v centre Hajdarábadu majú v posledných dňoch naponáhlo. Celý deň totiž pripravujú pohrebné miesta pre obete koronavírusovej katastrofy.

"Teraz tam naleje trochu nafty, aby to rýchlejšie horelo," tvrdí reportérovi portálu The Hindu G. Ramulu, ktorý zo svojho balkóna pozoruje ruch v areáli krematória. A skutočne, k halde dreva nad telom v bielej látke pribehol muž s kanistrom a plamene následne vzplanuli.



Ako počty kremácií v desaťmiliónovom meste neustále rastú, obyvatelia sa čoraz častejšie zatvárajú doma a snažia sa utesniť okná. Nielen kvôli obavám z nákazy, ale predovšetkým kvôli neznesiteľnému pachu páliaceho sa mäsa.

"Môžeme tu stáť len vďaka tomu, že vietor fúka smerom od nás. Keby to fúkalo k nám, nedalo by sa to vydržať. Pach horiaceho mäsa je strašne silný. K večeru, keď sa páli viac ako cez deň, sa to vždy zhorší," opisuje bankový úradník G. Goverdhan, ktorý žije v apartmánovom komplexe v susedstve iného krematória.

Miestni sa sťažujú, že štipľavý dym všetky stromy v okolí zafarbil na hnedo. "Telá sa tu pália 24 hodín denne, sedem dní v týždni. Nejde len o zápach. Na šaty, autá, na čokoľvek, čo je vonku dopadajú čiastočky popola. Za posledných dvadsať dní sa to veľmi zhoršilo," narieka ďalší obyvateľ hlavného mesta indického štátu Telangana.

Hrôza v Indii. Situácia s COVID-19 je tam katastrofická. „Ako im pomohlo Slovensko?“ pýta sa doktor Kulkovský
India sa v súčasnosti dostala do také hrozného stavu s koronavírusom, že ľudia už zomierajú nielen v nemocniciach, ale aj v sanitkách či dokonca opustení na ulici. Lekár Milan Kulkovský v statuse kritizuje, že Slovensko Indom prakticky vôbec... Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik