Pri izraelskom raketovom útoku na sýrsky „civilný sklad plastov“ zomrela najmenej jedna osoba (VIDEO)
05 | 05 | 2021 I Lukáš Leca

Výbuchy bolo možné počuť v sýrskych pobrežných mestách Latakia a Tartus. Na izraelskom útoku je pikantné, že v oblasti majú základňu aj ruské jednotky, uviedla štátna tlačová agentúra SANA, informuje portál RT.


SANA vyhlásila, že za útokom, ku ktorému došlo v stredu krátko po 3:00 miestneho času, stojí Izrael.

Agentúra SANA uviedla, že izraelské rakety zasiahli „civilný sklad plastových materiálov“ na vidieku Latakia, pričom zabili jedného civilistu a dvoch zranili.



Izrael bežne podniká raketové útoky na Sýriu. Irán bol spojencom vlády v Damasku proti teroristickej skupine Islamský štát (IS, predtým ISIS) a ďalším militantom. Niektorí z nich boli spojení s Al-Káidou.

Posledný útok, ktorý sa uskutočnil 22. apríla, sa zameral na okolie Damasku. Sýrska protivzdušná obrana v reakcii na to vystrelila raketu, ktorá dopadla blízko jadrového komplexu Dimona na juhu Izraela.

„Al-Káida hrozí USA vojnou na všetkých frontoch,“ varujú americké médiá
Uprostred toho, ako Pentagón oznámil presun z Afganistanu, americké médiá vyjadrili znepokojenie nad hroziacim obnovením terorizmu. CNN okrem toho vystúpila ako hovorca Al-Káidy, čo posilnilo túto hrozbu, informuje portál RT. Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Lukáš Leca