Migranti vo Švédsku sa vynašli, krajina ich nemôže deportovať
05 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Migranti vo Švédsku sa odmietajú dať testovať na koronavírus. Prišli totiž na to, že ak sa odmietnu podrobiť testu na koronavírus, nemôžu byť deportovaní, informuje portál Breitbart.


Mikael Holmgren, úradujúci vedúci oddelenia hraničných hliadok v západnom regióne, poznamenal, že v jeho okrese je niekoľko prípadov migrantov týždenne, ktorí sa odmietnutím testovania na koronavírusy vyhli repatriácii do svojich domovských krajín.
Musia súhlasiť s testom

Technická náročnosť spočíva v tom, že domáce krajiny požadujú, aby deportovaní mali na vírus negatívny test. Podľa švédskeho práva musia byť testy vykonané so súhlasom migranta.

"Počas tejto pandémie a za tejto situácie máme každý týždeň tento problém. Takže sa stala súčasťou nášho každodenného života,” povedal Holmgren.

Nechutnosti vo švédskej politike: Politik zatknutý za znásilňovanie detí
Politik švédskej strany zameranej na migráciu bol uväznený pre niekoľko prípadov znásilnenia maloletých. Incidenty sa údajne odohrali v rokoch 2012 až 2015, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Budú bez dohľadu

"Mnohí z nich, ktorých máme vo väzbe, tu boli už pred pandémiou. Takže keď sa to naťahuje a nesúhlasia s testami PCR, nemôžeme ich deportovať. Nakoniec ich budeme musieť pustiť,“ dodal.

Od začiatku pandémie malo Švédsko problémy s realizáciou príkazov na vyhostenie, a to najmä kvôli cestovným obmedzeniam uvaleným na krajiny pôvodu migrantov.

Vakcíny nie sú všeliek, tvrdí Severná Kórea
Severokórejský denník Rodong sinmun vo svojom utorňajšom vydaní vyzval ľudí, aby sa pripravili na dlhotrvajúci boj proti pandémii nového koronavírusu. Poznamenal však, že vakcíny nie sú všeliek. Informovala o tom juhokórejská agentúra... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021


V apríli minulého roku úrady predpovedali,  že mnoho migrantov určených na deportáciu bude musieť byť prepustených kvôli nedostatku dostupných letov. Varovali aj, že migranti sa po prepustení môžu skryť.

V roku 2020 prijalo Švédsko oveľa viac žiadateľov o azyl ako jeho severskí susedia. Správa uvádza, že táto krajina prijala trikrát viac žiadateľov o azyl ako Dánsko, Nórsko a Fínsko.

Konečne ľahký spôsob zisťovania Covidu! Jednoducho nafúkate
Už mesiace sa ľudia na Slovensku týždeň, čo týždeň podrobujú nepríjemnému testovaniu. I keď to celoplošné podľa ministerky Remišovej končí, mnohí z nás ho budú potrebovať ďalej. Francúzsky vedci konečne objavili jednoduchší spôsob. Odhalia... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Diana Zaťková