Česká opozícia je v hystérii! Minister vnútra vraj chcel Česko v Moskve zapredať
04 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Český server Zoznam Správy prišiel s informáciou o plánovanej ceste ministra vnútra Jana Hamáčka do Moskvy, ktorá sa napokon neuskutočnila. Podľa webu totiž nemala byť kamuflážou pred oznámením noviniek v kauze Vrbětice, ako to bolo prezentované. Vraj išlo o niečo úplne iné, informuje portál cz.sputniknews.


Podľa českého serveru neuskutočnená cesta ministra Hamáčka do Moskvy nemala byť kamuflážou pred oznámením noviniek v kauze Vrbětice, ako to bolo prezentované. Mala to vraj byť snaha vymeniť práve spomínané Vbětice za dodávky vakcíny Sputnik V a konania rusko-amerického summitu v Prahe!

Podľa zdrojov, na ktoré sa odvoláva web, mal Hamáček oznámiť tieto svoje plány účastníkom schôdzky 15. apríla v kancelárii ministerstva vnútra. Išlo o to, že ponukou mala byť dohoda s Ruskom, v rámci ktorej mala byť odložená vrbětická kauza a Rusko malo za to výmenou dodať milión dávok ruskej vakcíny.

Okrem toho sa malo ešte vybaviť konanie rusko-amerického summitu  Putin - Biden v Prahe.

Putinovi ľudia. Ruskí miliardári podávajú žalobu
Štyria ruskí miliardári a Ruská štátna ruská spoločnosť Rosneft podľa blikk žalujú vydavateľstvo HarperCollins. Žaloba sa týka ohovárania a zverejnenia osobných a dôverných informácií. Kniha Putinovi ľudia vyšla v roku 2020. Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová


Web sa pýtal na vyjadrenie aj Hamáčka, ktorý tento obsah rokovaní na schôdzi odmieta. "To je úplný nezmysel, to neviem, kto vám to povedal," uviedol.

Podľa jeho slov bol jedinou témou schôdzok dopad kauzy Vrbětice na bezpečnosť štátu a vzťahy medzi Českou republikou a Ruskom.
Opozícia reaguje

Treba podotknúť, že správa neunikla politikom a zástupcom opozície. Napríklad bývalý poslanec Miroslav Kalousek zareagoval takto: "Nainštaloval sa do čela ministerstva zahraničia, aby mohol vyjednávať v Moskve o ututlaní teroristického útoku na našom území...1.miestopredseda vlády, ktorá sa stále teší dôvere snemovne. Čo urobí opozícia? Bude ostro tweetovať?"

New York Times: Matovičovi vybuchol Sputnik priamo do ksichtu!
Politické otrasy na Slovensku sú príkladom toho, ako môže mať ruská vakcínová diplomacia, ktorá rozdelila politikov v celej Európe, negatívne vedľajšie účinky na prijímajúcu krajinu. Informuje o tom New York Times. Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Europoslanec Jiří Pospíšil taktiež nešetril ostrými slovami a aj on zmienil rezignáciu: "Dva ľudské životy a miliardovú škodu chcieť sprosto vyhandlovať za putinovskú a zemanovskú priazeň, to už je aj na Hamáčka trochu moc! To je totiž na rezignáciu. A okamžitú."

Podľa lídra ODS Petra Fialu nie je Česká republika "na predaj". "ČESKO NIE JE NA PREDAJ. Minister Hamáček je vo vážnom podozrení, že chcel predať našu národnú bezpečnosť za milión dávok neoverenej vakcíny. Je to neuveriteľné, týmto spôsobom ohrozovať našu bezpečnosť, dôveryhodnosť a znížiť sa k takému odpornému, obchodu," uviedol Fiala.

Nechutnosti vo švédskej politike: Politik zatknutý za znásilňovanie detí
Politik švédskej strany zameranej na migráciu bol uväznený pre niekoľko prípadov znásilnenia maloletých. Incidenty sa údajne odohrali v rokoch 2012 až 2015, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Diana Zaťková