Hnev ľudí na vládu je obrovský. Toto tu ešte nebolo! Ideme do referenda! Hlása Ľuboš Blaha
03 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Tajné želanie opozície sa dnes stalo skutočnosťou. Petičný výbor odovzdal prezidentke 600-tisíc podpisov pod referendum za predčasné voľby. Neskrývanú radosť z toho mal aj podpredseda Smeru-SD a poslanec parlamentu Ľuboš Blaha.


Opozícia viac ako tri mesiace pracovala na zbere potrebného počtu podpisov za referendum, čo sa jej napokon aj podarilo. Ba získala ich podstatne viac. Namiesto požadovaných 350-tisíc ich dnes prezidentke odovzdala približne 600-tisíc. Radosť z toho na sociálnej sieti neskrýval ani podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. „A je to tu! Referendum!“ napísal celý šťastný vo svojom statuse.
Blaha: Prezidentka môže jediné: zasalutovať pred národom a vypísať termín referenda

„Ľudia z celého Slovenska nám do kancelárií Smeru spontánne nosili a posielali svoje podpisy a ja im chcem zo srdca poďakovať. Ešte nikdy na Slovensku nebola taká silná túžba po zmene,“ píše v úvode statusu natešený Ľuboš Blaha, podľa ktorého je Matovičova/Hegerova vláda zodpovedná za takmer 12 tisíc mŕtvych, rozvrat verejných financií, zlyhanú štátnu pomoc a tiež likvidáciu sociálneho zmieru. A aby toho nebolo málo, položili na kolená seniorov, rodiny, robotníkov, živnostníkov aj poľnohospodárov. „Urobili z našej hrdej a krásnej Slovenskej republiky kolóniu USA. Zruinovali naše vzťahy s Ruskom a ženú nás do vojny a zbrojenia. TOTO MUSÍ SKONČIŤ!“ konštatuje „červenoarmejec“ Blaha.

Ľudia majú právo na referendum, pretože niet silnejšieho nástroja priamej demokracie, vyhlasuje podpredseda Smeru-SD zabúdsjúc zrejme na ich prdchádzjúce volebné obdobie, keď „odpinkli“ snahu vtedajšej opozície o predčasné voľby s tým, že oni predsa dostali mandát od ľudí na vládnutie na štyri roky. Blaha dokonca vo svojom statuse tvrdí, že prezidentka môže jediné: zasalutovať pred národom a vypísať termín. Všetko ostatné by bol pľuvanec do tvárí Slovákov. „600 tisíc, za pár týždňov, bez kampane, za núdzového stavu, pri zákaze vychádzania... To je neuveriteľne silný mandát. Hnev ľudí na vládu je obrovský. Toto tu ešte nebolo!“ mädlí si spokojne ruky Ľuboš Blaha.



Podpredseda Smeru-SD sa chváli, že oni pomohli ako len vedeli. „No budeme vždy zdôrazňovať jedno: nie je to stranícke referendum - je to občianska iniciatíva. A nikto by si ju nemal privlastňovať. Slovensko chce predčasné voľby. Ľudia. Národ. Slováci. Občania. Dosť bolo Matoviča a jeho sekretárky na čele vlády! IDEME DO REFERENDA!“ končí svoj hrdý status Ľuboš Blaha.

Blaha: Štát sa vykašľal na ľudí, iba im bral slobodu, a tak sa aspoň ospravedlňte za tých 11-tisíc mŕtvych (VIDEO)
Jeden z najväčších kritikov súčasnej koalície je podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Aj on vystúpil v parlamentnej rozprave. Skritizoval slová predsedu parlamentu Borisa Kollára. Svoje vystúpenie umiestnil vo videu na sociálnej sieti. Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik