„V pandémii uviazneme do konca roku 2022“, tvrdí šéf Inštitútu Roberta Kocha
02 | 05 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Podľa nemeckého  ministra zdravotníctva Jensa Spahna (CDU) sa nárast počtu prípadov ochorenia na koronavírus zatiaľ spomalil, naďalej však treba byť opatrný, píše epochtimes.de.


„Je nádej,“ – povedal šéf nemeckého rezortu zdravotníctva  v Berlíne pred novinármi, „ale v tejto fáze pandémie sú  varovania ešte stále opodstatnené.“

Počet ochorení by mal už skôr stagnovať, resp. aj klesať. „Stále to ale nestačí,“ – zdôraznil Spahn.  Jednotky intenzívnej starostlivosti v Nemecku sú ešte preplnené.

Z prvomájových reflexií: Moc imperialistov, oligarchov, mafiánov, úžerníkov, zapredancov a smotánky nechceme
Peter Nišponský hovorí, že moc imperialistov, oligarchov, mafiánov a smotánky nechceme. Patrí už medzi skôr narodených regionálnych politikov. Z Košíc si dnes dovolil pozdraviť "všetkých čestných pracujúcich, nezamestnaných, vykorisťovaných ľudí na... Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Tretia vlna sa pribrzdila

Aktuálna tretia vlna sa podľa odhadov Inštitútu Roberta Kocha (RKI) medzitým pribrzdila a vývoj je celkom dobrý, skonštatoval jeho šéf Lothar Wieler.

„Musíme urobiť všetko pre to, aby sme počet ochorení na COVID-19 eliminovali,“ – zdôraznil a dodal: „Očkuje sa veľmi rýchlo a veľa.“ Je však stále veľmi veľa ľudí, ktorí na očkovanie ešte len čakajú.
Vakcína pre detí nad 12 rokov

Minister zdravotníctva Spahn vkladá veľkú nádej do otvorenia škôl. Podľa jeho slov by sa mal ďalší semester a školský rok odštartovať už úplne inak. Spoločnosť Biontech navyše oznámila, že v lete sa môže začať s očkovaním detí.

Viktor Orbán : Očkovanie Maďarov spoza hraníc môže začať v polovici mája
„Každý Maďar dostane vakcínu. Očkovanie Maďarov žijúcich za našimi hranicami môže začať v polovici mája.“ V relácii pre maďarské rádio Kossuth, povedal Viktor Orbán. Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová


Podľa šéfa spoločnosti Ugura Sabina sa vakcína pre deti nad 12 rokov má schváliť v Európskej únii už v júni, takže v lete by sa mohlo začať s vakcináciou, čo uvítal aj minister zdravotníctva.
Pandémia potrvá zrejme do konca roka 2022

Šéf RKI zdôraznil, že počet prípadov ochorenia na koronavírus na celom svete za týždeň stúpol o 24 percent. Podľa Wielera sa pandémia dostane pod kontrolu až vtedy, ak sa tak stane vo všetkých častiach sveta. „V pandémii však uviazneme až do konca roku 2022,“ – dodal riaditeľ inštitútu, uzatvára epochtimes.de.

Nová štúdia: Zákaz vychádzania proti pandémii nepomáha!
Nemecká Univerzita v Giessene dospela vo svojej štúdii k jednoznačnému záveru: Zákaz nočného vychádza v boji proti koronavírusu nemá žiaden účinok, informuje rundblick-unna.de. Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová