Matovičovu eseročku zhodnotil politológ Jozef Lenč: OĽANO je sekta politicky závislých jedincov
02 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
„Uplynulý týždeň bol v znamení pokusov servilných zamestnancov Matovičovej eseročky, OĽANO - NOVA- KÚ - ZMENA ZDOLA vylepšiť mediálny obraz ministra pre všetko. Niet lepšieho dôkazu, že Matovičova strana je sekta politicky závislých jedincov.“ Citát Jozef Lenč.

Politológ Jozef Lenč na sociálnej sieti zhodnotil uplynulý týždeň Matovičovej strany. Jej členovia si podľa neho uvedomujú, že v parlamente sú z veľkej časti iba zásluhou Igora Matoviča. Bez neho by boli obyčajní a nepotrební.

Hĺbka predsedu poslaneckého klubu Šipoša porazená

„Po interview telocvikára a toho času predsedu poslaneckého klubu Šipoša sa zdalo, že hlbšie sa už ísť nedá. Lenže... Potom prišiel štvrtok a s ním rozhovor Karola Sudora s poslankyňou OĽANO Pleštinskou (kedysi EP za SDKÚ). Už fakt, že ju niekto vybral a zvolil za europoslankyňu, je sám o sebe bizarný,“ píše Lenč. „Obzvlášť po tom, čo odpovedala na otázky. Niet lepšieho dôkazu, že Matovičova strana je sekta politický závislých jedincov. O osobnostiach je ťažko čo i len uvažovať.“

Lenč píše, že o svojom "majiteľovi" sa vyjadrila, že je veľký vizionár a manažér, vie predpokladať, čo sa udeje a čo ľudia potrebujú.
Preto sa po vytieraní nosov rozhodol, že zvýši dane

Igor Matovič, ako píše Jozef Lenč, ako vizionár a manažér minul na svoju testovaciu obsesiu skoro pol miliardy eur. Rozhádal celú koalíciu. Dosiahol, že jeho vláde a jemu samému nedôverovalo 80 percent populácie.

„Igor, ktorý vie, čo ľudia potrebujú, sa po vytieraní ich nosov rozhodol, že im zvýši dane. Tie, ktoré platí každý a každodenne. Avšak nič z toho nezlomí vieru podriadených. Tí si uvedomujú, že bez neho sú obyčajnými a nepotrebnými, " píše politológ. „Uvedomujú si, že v parlamente sú z veľkej časti zásluhou Matoviča. Preto prejavujú svoju lojalitu."

Príspevok Lenč ukončil takto: „Igorovi Mečiarovi (Tak nazýva v príspevku Matoviča - pozn. red.)  sa podarilo s Facebookom cestovať v čase. Vrátiť nás do rokov normalizácie. K strane, no najmä kultu osobnosti jej vodcu, plnej závislých a užitočných idiotov.“