Boris Kollár: Musíme dotiahnuť všetky body z Programového vyhlásenia vlády
02 | 05 | 2021 I Imrich Kovačič
Na mimoriadnej schôdzi Národnej rady Slovenskej republiky, ktorá sa konala včera, obhajovala vláda svoje obnovené programové vyhlásenie. Podľa predsedu parlamentu je najdôležitejšie dokončiť rozpracované úlohy a splniť všetky sľuby, ktoré boli voličom dané.

Rokovanie o novom Programovom vyhlásení vlády bude pokračovať aj v pondelok 3. mája. Opozícia programové vyhlásenie tvrdo kritizuje, koalícia si stojí za svojím a tvrdí, že sa potrebuje sústrediť na prácu a jednotlivé body programového vyhlásenia postupne napĺňať. Mnohé už bolo urobené, ďalšie musí byť dotiahnuté.

Kollár: Máme podozrenie, že pakt o migrácii sa tvorí poza chrbát občanov
Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) má podozrenie, že pakt o migrácii predložený Európskou komisiou a migračná politika Európskej únie sa tvoria poza chrbát občanov Únie. Na štvrtkovej tlačovej konferencii vyzval na verejnú... Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | tasr


Boris Kollár dlhodobo hovorí, že v koalícii zostáva predovšetkým preto, aby mohol dokončiť všetky body zo svojho volebného programu a naplniť sľuby, ktoré ľuďom dal.

„Po rekonštrukcii vládneho kabinetu sa táto vláda naštartovala a snaží sa normálne pracovať. Včerajšia obhajoba Programového vyhlásenia vlády pred poslancami je, samozrejme, dôležitá, veď vláda musí získať dôveru parlamentu. Ja osobne by som bol rád, keby bolo vyhlásenie vlády prijaté čo najskôr, aby sme mohli pokračovať v práci. Bohužiaľ, stratili sme nejaký čas našimi vnútornými rozpormi, o to dôležitejšie je, aby sme sa teraz plne sústredili na splnenie našich sľubov. Sme rodina už viaceré body svojho programu naplnila, dotiahnuť chceme konečne exekučnú amnestiu a projekt výstavby štátnych nájomných bytov,“ povedal Boris Kollár.

Exekučná amnestia by mala byť predložená do parlamentu už v máji. Predpokladom pre spustenie výstavby nájomných bytov s podporou štátu je prijatie novely stavebného zákona. Predbežné pripomienkové konanie k zmene stavebného zákona začalo v polovici apríla. Piateho mája ide návrh do medzirezortného pripomienkového konania. Na vládu by sa mal návrh dostať najneskôr v druhej polovici júna a následne ide do parlamentu. Súčasne s prípravou nového stavebného zákona sa pripravuje aj celý projekt výstavby štátnych bytov.

Boris Kollár: Treba naplniť body zo súčasného Programového vyhlásenia vlády
Dnes sa v súvislosti s príchodom nového premiéra veľa hovorí o potrebe aktualizovať Programové vyhlásenie vlády. Predseda parlamentu sa tomu nebráni, zároveň ale tvrdí, že je najvyšší čas, aby boli naplnené sľuby voličom, ktoré sa nachádzajú v... Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Aneta Leitmanová


„Pracujeme na plné obrátky na projekte výstavby, ktorý ľuďom umožní bývať slušne a zároveň za rozumné ceny. Ceny nehnuteľností na realitnom trhu totiž neustále rastú a pre stále väčší počet ľudí je úplne nemožné zabezpečiť si vlastné bývanie. Nájomné byty s podporou štátu budú splneným snom o vlastnom bývaní pre obrovské množstvo ľudí,“ povedal predseda parlamentu.

Podľa Kollára je dôležité, aby sa koalícia viac nevybíjala v sporoch, nastavila sa pragmaticky a sústredila sa už len na prácu pre ľudí.

„Musíme splniť všetky sľuby, ktoré sme ľuďom dali. Už nemôžeme stratiť ani deň. Súčasný vládny kabinet so súčasným programovým vyhlásením musí mať už len jediný cieľ – práca pre ľudí a naplnenie svojich volebných programov,“ povedal na záver Boris Kollár.

Boris Kollár sa poďakoval slovenským vedcom "za to, že tu ešte zostali"
V relácii RTVS O päť minút dvanásť Boris Kollár rázne odmietol útoky na slovenských vedcov. Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Ivan Brožík