Krížnik Moskva testoval raketu Vulkan, je schopná zničiť celé lodné formácie (exkluzívne nové video)
30 | 04 | 2021 I

Krížnik Moskva vypálil raketu Vulkan v rámci testov. Bola odpálená z komplexu Čadič, namontovanom na palube lode. Cieľom bol plávajúci terč v Čiernom mori. Nachádzal sa 30 kilometrov od krížnika. Moskva nesie 16 rakiet Vulkan. Takéto zbrane sú určené na zničenie celých operačných lodných skupín.


"Vlajková loď čiernomorskej flotily, raketový krížnik Moskva, prvýkrát v novodobej histórii vykonal streľbu  rakety z komplexu Čadič v Čiernom mori" Iformuje oddelenie informačnej podpory čiernomorskej flotily. Správa sa objavila na Twitteri.
Rýchla akcia

Krížnik Moskva strieľal na terč vo vzdialenosti 30 kilometrov. Cieľ bol maketou nepriateľskej lode. Raketa úspešne zasiahla cieľ v rámci námorného bojového výcviku. Deň predtým vyplávala posádka krížnika z prístavu Sevastopoľ na more, aby vykonala bojové cvičenia v súlade s plánom prípravy lode na plnenie úloh.

Fregata Admiral Gorškov v Barentsovom mori vycerila NATO zuby. Cvične odpálila rakety Zirkon
Podľa informácií zverejnených agentúrou TASS 24. marca 2021, veliteľská fregata Admirál Gorškov, operujúca v divízii raketových lodí Severnej flotily, odpaľovala vysokonadzvukové rakety Zirkon. Čítať ďalej
25 | 03 | 2021 | Ivan Brožík


 


Ukážka akcieschopnosti

Posádka vlajkovej lode absolvovala súbor mimoriadnych cvičení lodí čiernomorskej flotily, ako aj výcvik v PVO s posádkami lietadiel a vrtuľníkov námorného letectva a PVO flotily. Počas skúšok posádka raketového krížnika „Moskva“ úspešne využila hlavný raketový systém lode a potvrdila pripravenosť na plnenie celého rozsahu pridelených úloh.
Koordináty cieľa boli uzavretou oblasťou

"Kvôli zaisteniu bezpečnosti bola námorná oblasť, v ktorej sa strieľalo, pre bežnú plavbu uzavretá. Na uzavretí oblasti sa podieľalo viac ako 20 vojnových lodí a podporných plavidiel čiernomorskej flotily.
Vulkan je po vypálení nezastaviteľný

"P-1000 SCRC Vulkan (vyvinutý spoločnosťami VN Chelomej a GA Efremov v roku 1987) je vlastne systém ôsmich striel.  Po vypálení ich na cieľovú oblasť navádza tzv. vedúca strela.  Ak bola náhle zostrelená, potom sa ujíma vedenia ďalšia z rakiet. Tieto rakety si nezávisle vyberajú ciele, ktoré si stanovili pri štarte (prednastavený je iba typ a trieda lode, a to konkrétne jej časť - predok, zadok, stred). Ak si jedna raketa už vybrala svoj cieľ, potom sa tieto údaje odošlú ostatným. Tie si vyberú iný cieľ (každá svoj vlastný). Výnimkou môže byť prípad útoku na veľkú loď. Na zničenie torpédoborca Vulkanom stačí jedna strela, lietadlová loď by mala dostať zásah až tromi." Informuje (@Sevastopol Life).

(Medzititulky red. HD.)

Desivý Zirkon úspešne absolvoval ďalší test - zasiahol hladinový cieľ
"Je to veľký prielom vo vývoji." Reagoval na túto správu prezident Ruskej federácie. Čítať ďalej
26 | 10 | 2020 | Ivan Brožík