Baťova vojna pokračuje: Matovič je kriminálnik a spolu s Krajčím patria do basy
30 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Otvorená vojna medzi Igorom Matovičom a Radom Baťom, manželom riaditeľky ŠÚKL, pokračuje. Oheň znovu zapálil Baťo po zverejnení zmluvy na kúpu ruskej vakcíny Sputnik.



Nová bitka starej vojny

Konflikt medzi riaditeľkou Štátneho ústavu na kontrolu liečiv Zuzanou Baťovou a Igorom Matovičom je už všeobecne známy. Rovnako ako konflikt medzi Matovičom a Baťovej manželom Radom. Ten je navyše podriadeným ministra financií Matoviča.

Zverejnením zmluvy sa naoko skončená vojna rozhorela opäť. Dôvody, prečo vykopal novú vojnovú sekeru s Matovičom, zverejnil Baťo v statuse na sociálnej sieti.
Matovič je nielen klamár, ale aj kriminálnik

„Toto bude trochu komplikovanejšie a dlhšie. Lenže je vo verejnom záujme, aby sa celá sága okolo Sputnika V neskončila len tým, že Matovič klamal, a veď on je už taký. Matovič je patologický klamár, o tom žiadna,“ píše Baťo.

Dodáva, že podstatnejšie je, že Matovič je aj kriminálnik, ktorý zneužil svoju funkciu a hrubo poškodil záujmy Slovenskej republiky. Zverejnená zmluva ho má v tom usvedčovať.
Baťova lekcia z angličtiny

„Bolo by už načase, keby sa pán Žilinka prestal zaoberať kolúznou väzbou pre Pčolinského a začal zaoberať kolúznou väzbou pre Matoviča,“ konštatuje Baťo. Vzápätí uvádza, čo sme sa dozvedeli zo zverejnenej zmluvy „the Seller is obligated to ensure full access to the production facilities/sites of the Seller and release to the Experts of the Buyer (teda ŠÚKL) any requested documentation“.

Z toho Baťov vyvodzuje, že "Krajčí, Matovič, Heger, (ľudia, ktorí mali poznať obsah vtedy utajenej zmluvy) boli počas posudzovania vakcíny opakovane informovaní, že ruská strana odmieta poskytnúť dokumentáciu. Rusi teda postupovali v rozpore s podpísanou zmluvou“.
Podľa manžela šéfky ŠÚKL sa Matovič dopustil vlastizrady

„Čo urobil Matovič? Namiesto toho, aby išiel do Moskvy v mene Slovenska vymáhať plnenie zmluvy, vliezol pánovi Kirilovi do análneho otvoru a v mene Ruska zaútočil na ŠÚKL s cieľom diskreditovať a zmariť konanie slovenského štátneho orgánu pri preverovaní kvality a bezpečnosti vakcíny,“ píše Baťo.

Podľa neho to všetko bolo s dodatočným požehnaním premiéra Hegera, ktorý zmluvu čítal. „Musel vedieť, že Matovič klame a že v skutočnosti porušujú podmienky zmluvy Rusi. Ak toto konanie nenapĺňa skutkovú podstatu trestného činu vlastizrady, potom neviem čo by ho malo naplniť,“ uvádza manžel riaditeľky ŠÚKL.

Matovič vs. Baťo - rozuzlenie: „Zbabelé psychopatické ho*no“ bude teraz šéfovať „hrdinovi“ brániacemu manželku
Približne pred mesiacom si vtedajší premiér Igor Matovič a úradník Ministerstva financií Radoslav Baťo skočili poriadne do vlasov. Ich divoká slovná prestrelka bude mať teraz nečakané, no o to zaujímavejšie rozuzlenie. Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Ďalšia Baťova lekcia z angličtiny

Rado Baťo si myslí, že v zmluve je uvedené aj to, že Rusi majú právo dodať vakcíny s iným zložením. „Podľa zmluvy: ´For the first time worldwide the Product has been introduced into civil circulation in the territory of the Russian Federation… The Parties hereby acknowledge and agree that for the purpose of the registration of the Product in the Territory (teda na Slovensku) compound and other certain aspects of the Product may be subject to change.´ To bolo kriku od politických šmejdov ako Matovič, Blaha a Čarnogurský, prípadne internetových šmejdov ako Ritomský, Lehuta a ďalších doktorandov fejsbukovej farmácie a regulácie liekov. Ako vraj slovenský regulátor poškodil úbohých Rusov, keď skonštatoval, že vakcíny Sputnik v rôznych krajinách sa líšia,“ píše ďalej Baťo.
Vraj by nám Rusi mohli dodať zakaždým "iný" Sputnik

„Slovenská republika podpisom Mareka Krajčího to dokonca formálne uznala v zmluve, keď pripustila, že dodané šarže môžu mať iné zloženie alebo charakteristiky ako vakcína zaregistrovaná v auguste 2020 v Rusku. Okrem iného to znamená, že keby sme na Slovensko doviezli ďalšie šarže, neexistuje garancia, že to budú rovnaké vakcíny ako tie, ktoré kysnú v skladoch v Šarišských Michaľanoch už dva mesiace,“ uvádza Baťo na margo dovezených šarží Sputniku V.

"Baťová by sa za svoje vyjadrenia mala ospravedlniť. Sputnik je dobrý," povedal Juraj Kamarás, šéf IMUNY
Vojna medzi Igorom Matovičom a riaditeľkou ŠÚKL kvôli ruskej vakcíne Sputnik je každému dobre známa. Teraz sa o nej vyjadril aj riaditeľ spoločnosti IMUNA v Šarišských Michaľanoch, ktorý Sputniku hovorí jasné ÁNO. Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Slovensko dostalo iné vakcíny ako tie, ktoré bude posudzovať EMA

A na záver má Baťo aj jeden bonus. „Podľa piateho dodatku zmluvy by malo Slovensko dostávať vakcíny vyrobené v dvoch závodoch: Generium JSC a Pharmstandard-Ufa VITA JSC. To nie sú závody, kde sa má vyrábať vakcína, ktorú Rusi zaradili do ´rolling review´ na posúdenie Európskou liekovou agentúrou,“ odkrýva Baťo zaujímavé zistenie.

„Vzhľadom na obsah zmluvy, zistenia slovenského či brazílskeho regulátora je pomerne pravdepodobné, že ak niekedy EMA Sputnik V posúdi a Brusel schváli, bude to iná vakcína ako tá, ktorú sme doviezli na Slovensko. Miliónová pokuta, ktorú Krajčí v zmluve podpísal pre prípad vyzradenia jej obsahu, je už len čerešnička na torte v sérii krokov poškodzujúcich záujmy Slovenska. Matovič s Krajčím patria do basy,“ konštatuje v samom závere statusu Rado Baťo.

Baťo: Matovič patrí do basy. Nech ide do prdele rovno aj celá táto vláda!
Vojna medzi ministrom financií Igorom Matovičom a Radom Baťom pokračuje. Manžel riaditeľky Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzany Baťovej v statuse opäť ostro zaútočil na expremiéra, ktorému sa jeho riadky určite dobre čítať... Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik