"Baťová by sa za svoje vyjadrenia mala ospravedlniť. Sputnik je dobrý," povedal Juraj Kamarás, šéf IMUNY
20 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vojna medzi Igorom Matovičom a riaditeľkou ŠÚKL kvôli ruskej vakcíne Sputnik je každému dobre známa. Teraz sa o nej vyjadril aj riaditeľ spoločnosti IMUNA v Šarišských Michaľanoch, ktorý Sputniku hovorí jasné ÁNO.


Situácia okolo ruskej neregistrovanej vakcíny Sputnik V sa u nás stále nevyriešila. Ivan Hopta však na sociálnej sieti zverejnil status, v ktorom je stanovisko generálneho riaditeľa Imuny v Šarišských Michaľanoch, kde je Sputnik V uskladnený. Juraj Kamarás v ňom nielen skonštatoval, že vyjadrenie šéfky ŠÚKL Zuzany Baťovej bolo nešťastné, ale že vakcína je v úplnom poriadku. Navyše, Baťová by sa za svoje vyjadrenia mala ospravedlniť.

„Myslím si, že vyjadrenie pani Baťovej bolo nešťastné. Chápem, že ruská strana a aj vicepremiér Matovič jej to zazlievajú. Keby som bol na jej mieste, tak by som sa ospravedlnil. Som presvedčený, že tá vakcína je v poriadku. Testovali ju aj kolegovia zo SAV, v ich laboratóriu v areáli nášho podniku a povedali, že je to dobré,“ vyjadril sa na margo situácie so Sputnikom Juraj Kamarás.



Navyše, generálny riaditeľ Imuny pre TV JOJO povedal aj ďalšiu zaujímavú vec. „Keby mal bolo ochotné OĽaNO vymenovať ma za štátneho tajomníka na päť sekúnd, tak pôjdem do úradu, podpíšem to očkovanie, pretože som presvedčený, že tá vakcína je v poriadku. Najmä po tom, čo to kolegovia zo SAV pretestovali a povedali, že to je dobré, tak to podpíšem a slávnostne vo funkcii skončím,“ uviedol Kamarás.

Sputnik V má 97% účinnosť, uvádza nové dáta výrobca
20 | 04 | 2021 | Diana Zaťková