Otvorené a transparentné vládnutie je smutne prázdna fráza vlády, tvrdí Ján Ferenčák
29 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Vláda v stredu schválila dva dôležité dokumenty, ktoré majú predurčovať kvalitu života ľudí na najbližšie minimálne ročné obdobie. Plán obnovy a Programové vyhlásenie vlády. Prvý materiál je takmer tajný a druhý iba okopírovaný spred roka.


"Ako predstaviteľa samosprávy ma samozrejme zaujíma, ako chce vláda pomôcť regiónom a pozdvihnúť kvalitu života aj na východe, kde sa za rok svojho pôsobenia nikto z vlády neunúval prísť." začína svoj status na sociálnej sieti poslanec NR SR Ján Ferenčák.

Reprofoto status FB (@Ján Ferenčák)

O reformách nevieme nič

"Aby sme mohli čerpať v septembri prvých 900 miliónov z európskych peňazí, vláda by mala z Plánu obnovy zakompokovať do Programového vyhlásenia jeho prvé reformy."

"Či tam aj skutočne sú nevieme." Píše Ján Ferenčák.

Vláda už len ťažko získa dôveru ľudí, že vie spravovať štát, konštatuje Ferenčák z Hlasu
Vyzerá to tak, že pravá ruka nevie čo robí ľavá. Týka sa to najnovšie toho, že vláda a hlavný hygienik majú rozdielny názor na dĺžku výnimky zo zákazu vychádzania či povinného testovania pre tých, ktorí prekonali COVID-19. Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Zas sa hádajú

"Sulík a Mičovský totiž nepodporili Plán obnovy, ktorý teatrálne podpisoval už nový premiér Heger. Programové vyhlásenie zostáva utajené, a možno ho uvidíme až na piatkovej schôdzi. Vtedy sa začne o ňom rokovať. Takto vníma koalícia svoj sľub verejnosti o otvorenom a transparentnom vládnutí."

"Ak sa totiž naplnia jej slová, že sa veľmi obsah Programového vyhlásenia vlády  (PVV) nezmení, máme oprávnene z čoho byť vydesení."
Čo by malo pútať našu pozornosť

"Koalícia opakuje rovnakú chybu a nebude v PVV zohľadnená ekonomická pomoc pre hospodárstvo napadnuté pandémiou"

"Nebude sa môcť čerpať 900 miliónov, pretože v PVV nebudú zahrnuté reformy z Plánu obnovy."
Natlakovaný hrniec moci

"Chaos teda veselo pokračuje ďalej a jeho sprievodným znakom sú politické hádky. Vládny hrniec je zase poriadne natlakovaný a otázka času je kedy zase vybuchne. Na škodu života ľudí a rozvoja samospráv na Slovensku." Píše na sociálnej sieti poslanec NR SR Ján Ferenčák.

(Medzititulky red. HD.)

Ferenčák: Druhú Matovičovu vládu nezaujíma, čo potrebujú ľudia
Akože zakopaná vojnová sekera medzi Matovičom a Sulíkom sa zrejme opäť vykopáva. Môže za to podľa poslanca Hlasu Jána Ferenčáka odškodňovací zákon, respektíve pomoc pre podnikateľov. Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik