Becík: Toto je už do neba volajúce, aká banda neschopákov a babrákov nám tu vládne (VIDEO)
29 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Branislav Becík je starostom vo Dvoroch nad Žitavou, obci na juhu Slovenska a navyše synom exministra pôdohospodárstva Stanislava Becíka. Doma majú pomerne veľké hospodárstvo, takže čo-to o poľnohospodárstve vie. Aj preto si môže dovoliť na sociálnej sieti kritizovať súčasného šéfa rezortu pôdohospodárstva Jána Mičovského.


A bol práve Ján Mičovský, ktorý sľuboval, že keď do poľnohospodárstva nepôjde z Plánu obnovy ani euro, vo funkcii skončí. Prvé je síce realita, do toho druhého sa Mičovskému akosi nechce. Branislav Becík, ako je u neho zvykom, vo videu ostro skritizoval nielen samotného ministra, ale aj Plán obnovy.
Pán minister, my nie sme ovce! Nám lepiť oči jalovými sľubmi nestačí!

„Druhá Matovičova vláda s plánom obnovy do poľnohospodárskeho odvetvia nepočíta. To však bude mať svoj dôsledok - ďalší obrovský prepad tohto odvetvia, čo sa odrazí v absencii produkcie zdravých slovenských potravín,“ píše v krátkom statuse pri videu Becík a ako dôvod udáva totálnu neschopnosť a amaterizmus súčasnej vlády a predovšetkým neschopnosť ministra Mičovského, ktorý sľuboval bombastické reformy. „Nič nové pod slnkom - opäť zostalo pri prázdnych sľuboch... Pán minister, my nie sme ovce! Nám lepiť oči jalovými sľubmi nestačí! To, že v obchodoch máme plné regále potravín, nie je vaša zásluha, ale prvovýrobcov z okolitých štátov, ktorí sem denno-denne posielajú 900 plne naložených kamiónov s potravinami niekedy otáznej kvality! Je načase to už raz a navždy zastaviť! Vylezte už konečne zo svojho vlastného tieňa a začnite makať!“ odkazuje Becík ministrovi Mičovskému.

„Riadiť rezort, ktorý Vám zverila táto vláda, nie je žiadna veda, pokiaľ teda viete, o čom tento rezort je. Úplne by vám postačili otvorené oči a zdravý sedliacky rozum, pravdaže, ak ho máte. Ak ale neviete, kde začať a čo treba urobiť pre obnovu a záchranu tohto dôležitého odvetvia, ponúkam vám moju pomocnú ruku, zadarmo!“ končí svoj status syn exministra pôdohospodárstva. „Pamätáte sa, ako vlani lietal rezortný minister Mičovský po Slovensku a fotil si kriticky žlté lány repky? Ako sa dušoval, že ju nahradí potravinami, ktoré dnes chýbajú na pultoch? Že ju nahradí potravinami, ktoré sa u nás dajú dopestovať, ale dnes ich sem dovážajú plné kamióny zo zahraničia?“ pýta sa v úvode videa Branislav Becík.

Becík: Ďalší chamtivý a neuvážený ťah tejto amatérskej a protislovenskej vlády ľudia už nezvládnu (VIDEO)
Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík sa stal pravidelným kritikom súčasnej koalície, ktorej už vytkol viaceré jej prešľapy. V statuse na sociálnej sieti jej tentokrát vyčíta viacero vecí, ktorými sťažuje život samosprávam aj... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Toto tu nikdy nebolo a minister Mičovský si čučí niekde zalezený

„Kde je dnes tento človek? Veď toto je dnes už jeho vizitka. Alebo to chce spochybniť, že to má na svedomí niekto iný? Tak ako to zvykne robiť šéf jeho  strany Matovič?“ kladie nepríjemné otázky starosta Dvorov nad Žitavou a dodáva: „Nie, pán minister, toto je už vaša skaza. A preto sa pýtam, kde ste dnes zalezený? Kde sú tie vaše bohapusté vízie o potravinovej sebestačnosti?“ Toto je, podľa Becíka dôsledok toho, že nám vládnu ľudia, ktorí sa vo svojich rezortoch a problematike nevyznajú. „Stačí sa pozrieť na vlády v Čechách, Poľsku či Maďarsku, kde pochopili dôležitosť výroby domácich potravín a investujú do tohto odvetvia. Kde sú tie pomoci naším poľnohospodárom, ktorí majú zabezpečovať potravinovú sebestačnosť, kde je tá sľubovaná predvolebná podpora od vlády k zvyšovaniu zamestnanosti v tomto odvetví a v regiónoch?“ pýta sa ďalej Becík, ktorý sa, podľa svojich slov, nestačí čudovať, ako táto „banda neschopákov“ likviduje nielen slovenský národ, ale aj slovenský vidiek.



„Ako majú byť naši prvovýrobcovia konkurencieschopní s poľnohospodármi y okolitých štátov, keď plán podpory do tohto odvetvia je nula eur. Toto tu nikdy nebolo a Mičovský čučí niekde zalezený,“ hovorí vo videu nahnevaný starosta Dvorov nad Žitavou. „Náš národ sa stravuje nekvalitne a badáme to už aj na našich deťoch, ktoré začínajú byť obézne. Potrebujeme zdravé potraviny aby sme mali zdravý národ. Toto je už do neba volajúce, aká banda neschopákov a babrákov nám tu vládne,“ končí svoje video rozhnevaný Branislav Becík.

Ak je vláde pohodlnejšie dovážať potraviny, zrušte poľnohospodárstvo! Hnevá sa Becík
Zatvorením reštaurácií a stravovacích prevádzok sa dostali do problémov aj poľnohospodári, ktorí im dodávajú suroviny. Na túto zlú skutočnosť poukazuje i Branislav Becík, ktorý v statuse na sociálnej sieti kritizuje to, že našej vláde zrejme... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik