Proti predĺženiu núdzového stavu boli len Sulík a Korčok. Prečo?
27 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Pred rokovaním vlády boli koaličné strany Sme rodina na čele s predsedom parlamentu Borisom Kollárom a SaS, ktorej predsedá minister hospodárstva Richard Sulík, proti predĺženiu núdzového stavu. Nakoniec bol predĺžený o ďalších 40 dní, píše Plus jeden deň.

SaS sa pred rokovaním vyjadrila, že predĺženie núdzového stavu nepodporí. Sulík to uviedol na tlačovej konferencii. Podobný postoj zastával aj Boris Kollár. Dokonca prízvukoval, že núdzový stav obmedzuje práva občanov, podporí ho však v prípade, ak by na to boli pádne argumenty.

Na online rokovaní v pondelok nakoniec rozhodli predĺžiť núdzový stav o ďalších 40 dní. Podľa informácií Plusky hlasovali proti predĺženiu len Sulík a minister zahraničných vecí Ivan Korčok. Najmä z dôvodu zákazu vychádzania. „Veríme prísľubu Hegera, že čoskoro príde k nahradeniu núdzového stavu novelou zákona o hospodárskej mobilizácii a pandemickým zákonom,” vyjadrila sa SaS.

„Toto rozhodnutie bolo zodpovedné, tento núdzový stav bude musieť do 20 dní potvrdiť parlament a tu sa vrátim k nášmu vyhláseniu, že už nechceme v hnutí predlžovať tento stav, pokiaľ sa nepredĺženie neprejaví negatívne na zdraví a životoch ľudí,” podotkol predseda parlamentu a šéf Sme rodina Boris Kollár.

Ján Mažgút: Uniklo video z rokovania vlády o predĺžení núdzového stavu
27 | 04 | 2021 | Ivan Brožík