Od štvrtka sa na očkovanie môže prihlásiť takmer každý, možnosť výberu vakcíny nebude
27 | 04 | 2021 I René Skalný

V systéme očkovania prichádzajú veľké zmeny. Aplikácia Čakáreň, ktorá slúži na virtuálnu registráciu záujemcov o očkovací termín, bude od štvrtka otvorená aj pre osoby staršie ako 16 rokov. Informoval o tom minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.


"Veková hranica sa posunula na 16 rokov podľa Lengvarského preto, lebo Pfizerom sa môžu očkovať aj mladší ako 18-roční." Informuje portál hnonline.sk s odvolaním sa na ministrovo vystúpenie v relácii televízie Markíza Na telo.

"Aktuálne sa v Čakárni môžu registrovať ľudia vo veku nad 40 rokov. Pre záujemcov do 60 rokov je vyčlenená AstraZeneca. Pre starších Pfizer a Moderna.

Cieľ otvoriť aplikáciu pre všetkých avizoval minister už skôr. Podmienil to však tým, že si chce byť úplne istý, že všetko bude fungovať, ako má. A takisto, že systém nápor nových žiadateľov o vakcínu zvládne.

Belousovová: Predlžovaním núdzového stavu teda nezachraňujú vlastné zadky, ale naše životy
Vládna štvorka opäť predĺžila núdzový stav, hoci sa niektorí predsedovia strán zastrájali, že už to nepodporia. Tento krok sa nepáči nielen opozícii, ale ani expolitičke Anne Belousovovej. V statuse to dala jasne najavo. Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


​Aj po tom, ako budú do systému vpustení všetci, ktorí majú záujem o injekciu, by malo zostať poradie určené na základe veku." Informuje portál s dodatkom, že výber konkrétnej očkovacej látky nebude možný.

Ako ďalej uvádza hnonline.sk: "Po novom majú byť uprednostnení aj chronicky chorí pacienti so závažnou chorobou významne zvyšujúcou riziko závažného priebehu ochorenia covidu.

Bránik konšpiruje: Brazílsky ŠÚKL hovorí o zásadnom defekte a rizikách vakcíny Sputnik
Ruská vakcína Sputnik V má problémy nielen na Slovensku, ale aj v Brazílii. Podľa známeho blogera Radovana Bránika sa ho brazílsky regulačný úrad rozhodol nevpustiť na tamojší trh s vakcínami. Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Zaradení majú byť za osoby s vekom nad 70 rokov. Do jednej fázy s osobami nad 60 rokov sa zariadia osoby so stredne závažnou chorobou zvyšujúcou riziko závažného priebehu ochorenia covid-19. (Zoznam chorôb nájdete tu)

Pred týždňom očakávalo ministerstvo zdravotníctva, že do konca mája bude na Slovensko dodaných viac ako 1,4 milióna dávok vakcín. Najviac z toho má byť Pfizerov - až 950-tisíc." Uzatvára portál hnonline.sk.

Na čo vôbec čakáme? Ruský Sputnik vo všetkých smeroch suverénne poráža iné vakcíny!
Ruská vakcína Sputnik stále „trčí“ v skladoch v Šarišských Michaľanoch. Slováci, ktorí by sa ňou chceli dať zaočkovať, stále nevedia, či je ešte naša alebo už patrí Maďarom. Rusi im ju pre problémy s našimi úradníkmi... Čítať ďalej
26 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik