Belousovová: Predlžovaním núdzového stavu teda nezachraňujú vlastné zadky, ale naše životy
27 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vládna štvorka opäť predĺžila núdzový stav, hoci sa niektorí predsedovia strán zastrájali, že už to nepodporia. Tento krok sa nepáči nielen opozícii, ale ani expolitičke Anne Belousovovej. V statuse to dala jasne najavo.


Niektorí politici z koaličnej štvorky sa dušovali, že ďalšie predĺženie núdzového stavu už nepodporia. Ako sa ukázalo, nebola to pravda. Možno ich presvedčili argumenty Pandemickej komisie a odborníkov. Možno niečo iné, lenže fakt je taký, že núdzový stav tu bude aj naďalej. Proti je i šéfka strany Národ a Spravodlivosť Anna Belousovová, ktorá za to na sociálnej sieti poriadne „vypenila“.
O IQ členiek Kollárovho háremu

A najviac si to „zlízol“ predseda parlamentu. „Kollár si asi myslí, že všetci občania Slovenska majú IQ ako členky jeho háremu a zožerú mu každý nezmysel,“ začala Belousovová nemilosrdne. Dodáva, že podľa neho je núdzový stav predĺžený len kvôli tomu, že aktuálne je v nemocniciach 1 600 ľudí a Slovensko má len okolo 500 COVID lôžok.

Boris Kollár však ešte povedal: „Všetky ostatné lôžka boli zriadené a držané len na základe právnych nariadení z núdzového stavu. Ak to vláda neschváli (núdzový stav), bude 1 000 aktuálne odkázaných pacientov vysťahovaných na parkovisko a nebude im mať kto poskytovať pomoc."

Ani to však bývalej národniarke ako argument nestačilo. „Predlžovaním núdzového stavu teda nezachraňujú vlastné zadky, ale naše životy. S hlúpejším odôvodnením ani nemohol prísť,“ konštatuje rozčertená Belousovová.


V núdzovom stave sa im vládne dobre, lebo ľudia nemôžu protestovať

Invektív na Kollára sa však Belousovová vzdať nemienila: „Koho chce tento nevzdelaný, úchylný plagiátor a mafiánsky kamoš presviedčať o tom, že štát môže zriadiť potrebné podmienky pre liečbu chorých kovidom len na základe núdzového stavu?! Onedlho prídu s tým, že aj očkovať je možné len v núdzovom stave, aj porezaný palec odviazať len v núdzovom stave?!“

Predseda parlamentu by mal podľa expolitičky priznať čo všetci vieme. „V núdzovom stave sa im dobre vládne. Ľudia nemôžu protestovať a kšefty sa robia bez súťaži jedna radosť. To je tá hlavná príčina stáleho predlžovania núdzového stavu. Strach z ľudí a kšefty! Najradšej by vládli celé štyri roky v núdzovom stave. No pohár pomaly preteká a všetko sa im pekne zbiera,“ dodáva na záver ostrého statusu Anna Belousovová.

Bukovský: Vláda nevyužíva núdzový stav na lepšie manažovanie situácie, ako to tvrdí
„Pokles prípadov, hospitalizácií a úmrtí pozorujeme iba za posledné dva týždne, to znamená sedem mesiacov trvajúci stav nijak neprispel a neovplyvnil to, aby sa zmenila a zlepšila situácia,“ konštatuje vo videu Igor Bukovský. Reaguje tak na... Čítať ďalej
26 | 04 | 2021 | Petra Demková