To, že vám ľudia už vôbec neveria, je len a len vaša chyba, odkazuje vláde starosta Becík (VIDEO)
26 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík pred pár dňami oznámi, že odchádza zo strany Dobrá voľba. Na jeho boji proti súčasnej vláde to nič nezmenilo. Potvrdzuje to aj najnovšie video, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.


Syn exministra pôdohospodárstva je pravidelným kritikom vlády. Zvykne jej vyčítať to, čo z vlastnej skúsenosti potrebuje, aby sa zmenilo k lepšiemu. Ani tentokrát to nie je inak. Vo videu sa zameriava na Veroniku Remišovú a regionálny rozvoj, ktorý je podľa neho nulový.
Každý starosta má pripravené projekty, ktoré však nemá kam podať

Podľa Becíka neschopnosť vlády cítiť na každom kroku. Rok trvajúca pandémia je pre ňu ideálnou výhovorkou. „A pritom máme ministerstvá a ministrov, ktorí nesedeli na pandemických komisiách. Teda sa nemuseli venovať ničomu inému ako svojmu rezortu a prípadne Plánu obnovy. A tento dôležitý dokument komunikovať so samosprávami a podnikateľmi,“ hovorí Becík.

Dodáva, že každý jeden starosta má v zásuvke pripravené projekty, ktoré však nemá kam podať, keďže ministerstvo regionálneho rozvoja dnes akosi nefunguje. „Jeden z mojich dlhodobých plánov je využitie geotermálnej vody pod našou obcou. Tento projekt s prakticky neobmedzeným množstvo 22 miliónov rokov starej vody s nádychom Mŕtveho mora, ktorú po roku čerpania môžeme vyhlásiť za liečivú, budeme musieť riešiť asi inou formou ako z fondov Európskej únie,“ smutne hovorí starosta Dvorov nad Žitavou.
Geotermálne plány sa odkladajú na neurčito

Becík si je istý, že „narýchlo zbuchnutý plán pre Brusel od tejto amatérskej vlády nebude počítať s využitím tejto geotermálnej vody na Slovensku“. A to či už na kúrenie v domácnostiach, čo by malo pozitívny vplyv na životné prostredie, ale aj na peňaženky našich obyvateľov. Alebo aj na rozvoj turizmu.

A pritom, ak teda nepočítam uplynulý rok, práve odvetvie turizmu rástlo na Slovensku raketovou rýchlosťou. Využitím geotermálnej vody pod našou obcou, kde už máme do dvoch kilometrov navŕtaný vrt, by som neskutočne pozdvihol úroveň v našom regióne,“ hovorí Becík.

Becík: Ďalší chamtivý a neuvážený ťah tejto amatérskej a protislovenskej vlády ľudia už nezvládnu (VIDEO)
Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík sa stal pravidelným kritikom súčasnej koalície, ktorej už vytkol viaceré jej prešľapy. V statuse na sociálnej sieti jej tentokrát vyčíta viacero vecí, ktorými sťažuje život samosprávam aj... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Prestaňte sa konečne Slovákom mstiť za to, že vám už neveria

„V obci máme na toto miesto dokončenú II. etapu územného plánu. Začíname s kreslením plánov a následným podávaním stavebného povolenia. Rozvoj tejto obce a tohto regiónu je pre mňa prioritou, keďže viem, že touto investíciou zdvihnem životnú úroveň našich obyvateľov. Naši vládni predstavitelia to však tak necítia. Viac ako rok ich nečinnosť pociťujeme na každom kroku,“ konštatuje Becík.

Podľa neho je skvalitňovanie života ľudí závislé od vypísania výziev. „A chcete vedieť, koľko výziev bolo vypísaných umelo vytvoreným Remišovej ministerstvom, cez ktoré my sme mali čerpať podporu? Tak je to nula. Áno, viac ako 400 dní po voľbách a podpora pre samosprávy nulová,“ kritizuje podpredsedníčku vlády a šéfku strany Za ľudí.



„Prestaňte sa už, naši vládni predstavitelia, na každú investíciu pozerať cez vlastný vačok a začnite konečne používať zdravý sedliacky rozum, čo sa týka rozvoja a možností, ktoré ponúka táto úžasná krajina. Aj toto je jedna z možností ako pomôžete nášmu národu zdvihnúť si svoju životnú úroveň. Náš národ si zaslúži kvalitný život a prestaňte sa mu mstiť za to, že ľudia vám už dnes neveria, čo sa vám už dáva aj patrične pociťovať v prieskumoch. Je to len a len vaša chyba,“ odkazuje vládnej koalícii na konci videa Branislav Becík.

Podporte ľudí, ktorí chcú začať podnikať pôžičkou s 0 % úrokom, vyzýva vládu Becík (VIDEO)
Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík sa opäť stavia za národ. Vo videu na sociálnej sieti vyzýva vládu, aby ľuďom pomohla. A to poskytnutím pôžičky s nulovým úrokom, s ktorou by mohli začať podnikať. Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik