„Nevieme, kto to urobil, ale zaplatí za to Izrael,“ varuje šéf iránskej armády po útoku na tanker
26 | 04 | 2021 I Lukáš Leca

Šéf iránskych ozbrojených síl Mohammad Bagheri neobvinil priamo Izrael z útoku na iránsky ropný tanker pri Sýrii. Aj tak židovskému štátu pohrozil bližšie nešpecifikovanou reakciou, informuje portál RT.


Na palube iránskeho ropného tankera pri sýrskom pobreží v sobotu vypukol požiar. Sýrska tlačová agentúra uviedla, že za tým stál „dron, ktorý letel zo smeru libanonských vôd“. Podľa niektorých správ traja ľudia boli zabití. Iní však trvali na tom, že nedošlo k žiadnym smrteľným následkom a požiar bol rýchlo uhasený.

Výbuchy na iránskych a izraelských lodiach sú v posledných mesiacoch v tomto regióne vcelku časté. Ani jedna zo strán neprijíma zodpovednosť za údajné útoky. "Nehovoríme nič o incidentoch, ktoré sa stali nedávno, ani nevieme, kto to urobil, ale Izrael dostane veľmi dobrú lekciu," uviedol v nedeľu Bagheri.

Tiež tvrdil, že Izrael sa mylne domnieva, že „môže stále útočiť bez toho, aby sa dočkal odpovede“.

V Poľsku a Mexiku sa objavili falošné vakcíny od Pfizeru. Obsahovali destilovanú vodu
Spoločnosť Pfizer údajne po prvýkrát identifikovala falošné dávky svojej vakcíny proti Covid-19. Niektoré sa predávali až za 1 000 dolárov. Našťastie sa zdá, že nikto nebol poškodený vakcínami, čo obsahovali destilovanú vodu, informuje portál... Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | Lukáš Leca


Bagheri sľúbil, že odpoveď Teheránu ich „privedie k rozumu“, bez toho, aby špecifikoval, čo konkrétne by mal Izrael očakávať.

Napätie medzi Izraelom a Iránom vzrástlo počas prebiehajúcich rokovaní o návrate USA k iránskej jadrovej dohode, ktorú Washington jednostranne ukončil v roku 2018 za vtedajšieho prezidenta Donalda Trumpa. Židovský štát sa rázne stavia proti tejto dohode a trvá na tom, že sa tým vytvorí cesta pre Teherán k výrobe jadrových zbraní.

Black Lives Matter tvrdí, že čierne komunity sú za Bidena viac terorizované ako za Trumpa
Organizácia Black Lives Matter požaduje, aby Joe Biden „demilitarizoval“ políciu. Tvrdí, že komunity Afroameričanov sú „terorizované“ viac za súčasného prezidenta ako počas vlády Donalda Trumpa, informuje portál RT. Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | Lukáš Leca