Murín sa ostro pustil do Filana: Vyčíta mu Naďa v relácii aj "vriťolezectvo" každému režimu!
26 | 04 | 2021 I René Skalný

Publicista Gustáv Murín zverejnil blog so štipľavým obsahom. Terčom spisovateľovej kritiky s názvom "Filanova zlatá Naďo-baňa!" je známy textár a autor Boris Filan. Murín Filanovi vyčíta poplatnosť každému režimu, narcizmus a chválenkárstvo. Poslednou kvapkou mala byť vraj propagandistická účasť ministra Naďa vo Filanovej relácii.


"Podľa starého slovenského príslovia samochvála smrdí. Dlhoročnou výnimkou je samochválna relácia pána Borisa Filana, z ktorej si na Rádiu Slovensko urobil dojnú kravu." Začína blog úspešný autor.

"Bolo aj horšie – jeden čas mal reláciu so synom v piatok, následne sám v sobotu a navrch ešte aj v nedeľu! V rozpore s verejnoprávnosťou tohto média si tam roky pozýval výhradne svojich priateľov (čo ešte aj halasne vytruboval) alebo takých, čo za svojich priateľov pre tú chvíľu vyhlasoval (poznám takých, náležite rozčarovaných)." Pokračuje Murín.
Filanov egocentrizmus

Ako ďalej spisovateľ dodáva, "nepozýval ich, aby sme sa od nich niečo dozvedeli, ale aby ich prítomnosťou ospravedlnil svoje ďalšie monológy, pretože on predsa dokáže na svoje otázky odpovedať najlepšie sám!

Hryc sa pred smrťou obul do RTVS: Za pravdu mu dal aj Oliver Andrásy
Zosnulý herec Andy Hryc bol svojimi ostrými vyjadreniami dobre známy. Chvíľu pred skonom sa pustil do jedného rádia kvôli skladbe Jany Kirschner, píše Plus 7 dní. Čítať ďalej
28 | 03 | 2021 | Timotej Dudka


Len raz si vtedy pozval jemu neznámu mladú absolventku VŠMU a hneď bol problém. On si ju totiž pozval iba preto, aby sa pochválil, že robila diplomovú prácu na rovnakú tému ako on.

A on, samozrejme, stvoril tú lepšiu verziu. Ale to si nabehol na vidly, lebo tá absolventka sa na úlohu mlčanlivej prikyvovačky naozaj nehodila." Tvrdí Murín.
Nové vedenie RTVS

"Po nástupe nového vedenia RTVS mal Filan polročnú vynútenú pauzu a zdalo sa, že mu to len prospelo – konečne si pozýva nielen svojich priateľov a konečne sa aspoň čo-to od tých hostí dozvieme.

Ale to by nebol Filan, aby to nezaklincoval. Neveril som vlastným ušiam, koho si pozval minulú sobotu! A nebol som sám. Hlas ľudu na sociálnych sieťach sa nedal prepočuť." Upozorňuje Murín a v texte uvádza nesúhlasné komentáre niektorých poslucháčov.

Spravodajstvo RTVS sa už dostalo na úroveň komunistickej propagandy a zastrašuje ľudí, tvrdí Murín
Spisovateľa G. Murína nahnevala reportáž RTVS o „zlých chalupároch“ v Žiari. RTVS opakovane vysielala v správach "odpudzujúci príklad", ako vraj chalupári zamorili Žiar. „A to sa nehanbí ten starosta omieľať dokola? Alebo je to skôr tak, že RTVS... Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Petra Demková

Filanova poplatnosť každému režimu

"Áno, vracajú sa časy totalitných režimov. Vtedy známe osobnosti robili povinne štafáž momentálnym papalášom.

Veď aj Boris Filan podpísal Anti-chartu a keď papaláši, kvôli ktorým to podpisoval, padli, dnes sa tvári, že sa ho to vtedajšie vriťozelectvo netýka. Tie časy sa plazivo, ale predsa vracajú. A Filan zjavne nezaostáva. Ale to by nebol on, aby do toho nepridal niečo osobité." Nedáva si servítku pred ústa Murín.
Filan vraj manipuluje s históriou v duchu protiruskej propagandy

"Vo Filanovom už povestnom úvodnom monológu sme sa dozvedeli, že naša armáda ´nikdy nebojovala´.

Takto nám inak kedysi talentovaný textár popíku Filan zrušil 1. československú armádu na Slovensku aj s jej statočným bojom za Slovenského národného povstania na čele s dvomi generálmi, Golianom a Viestom, medzinárodne uznanú (napríklad deklaráciou vlády USA už 7. 9. 1944) za súčasť ozbrojených zložiek spojeneckých síl, vďaka čomu sa Československo zaradilo medzi víťazov II. svetovej vojny." Upozorňuje Murín.

Fanatická rusofóbia ako oficiálna doktrína súčasnej vlády
Slovensko nemalo vo svojich novodobých dejinách nikdy horšie vzťahy s Ruskom, ako je tomu dnes. Koalícia sa netají tým, že Ruskú federáciu považuje priamo za nepriateľský štát a naši predstavitelia si nenechajú ujsť žiadnu príležitosť, aby to mohli... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | René Skalný


"To by bolo málo. Podľa Filana nás v druhej svetovej vojne Sovieti neoslobodili – ha, ha, ha, veď je to zábavná relácia a tak náš notorický sobotný zabávač zľahka prehliadol, že najviac obetí vo vytúženom vyhnaní nacistov zo Slovenska priniesla Červená armáda. Až 63 tisíc mladých životov, ale v tisícoch sa rátajú aj obete z radov Rumunskej kráľovskej armády a Československého armádneho zboru.

Keby sa pánovi Filanovi chcelo a unúval sa pohnúť, videl by tie obete osobne. Stačí sa prejsť na Slavín.

Ale dnes je predsa moderné popierať históriu, ak sa z nej svetovládnemu Deep State niečo nehodí. A kto sa raz pokorne ohol (ako Filan pri podpise komunistami vyvolanej Anti-charty), už s tým predsa asi nemá problém." Dodáva spisovateľ.

Hysterická reakcia (zaujatosť) Výboru pre kultúru a médiá a prepos...ť riaditeľa RTVS (k reportáži o úmrtí po vakcinácii)
Úmrtie 38 ročnej učiteľky z Vranova po druhom očkovaní vakcínou Astra Zeneca vyvolalo veľkú pozornosť slovenskej verejnosti. Prípadu sa venovala aj redaktorka RTVS M. Ščobíková, ktorú ide vedenie RTVS potrestať. Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Filan vraj slúži zločineckému režimu

"Ak sa Filan v čase podpisu Anti-charty v roku 1977 mal prečo báť o svoju existenciu, prečo sa dnes sám znižuje a nás všetkých vo verejnoprávnom rozhlase ponižuje?! Vtedy mal len 28 rokov, dobre rozbehnutú kariéru a mal o čo prísť. No tak povedzme, že to bol politický ´omyl mladosti´.

Ale dnes? Pri jeho 71 rokoch si ešte nezarobil dosť? A ako by ho dnes mohol niekto nútiť, aby robil takéto úslužné službičky zločinnému režimu a zvlášť takej kreatúre, ako je Naď, ktorý má tiež na rukách krv generála Lučanského?" Kladie si otázky Murín.

Komisia uzavrela prípad Lučanského. Radačovský, zástupca rodiny, reaguje!
Miroslav Radačovský, zástupca rodiny zosnulého generála Lučanského, na sociálnej sieti zareagoval na závery Kolíkovej komisie. „Nie je prípustné, aby politické komisie rozhodovali o tom, či sa stal alebo nestal trestný čin. Kto ho spáchal alebo kto... Čítať ďalej
16 | 04 | 2021 | Petra Demková

Propaganda za naše peniaze

"A ešte niečo. Aby sme sa nemýlili. Filan môže v Slovenskom rozhlase každú sobotu robiť reklamu svojim knihám, ktoré nerozdáva, ale predáva, len za naše povinné koncesionárske poplatky!

To my sa skladáme na to, aby si okupoval už roky najlukratívnejší vysielací čas pre svoju súkromnú sebachválu." Upozorňuje Murín.

"No a pri tomto poznaní sme len kúsok od smutného konštatovania – celé vedenie RTVS predsa slúži najnovšie tak preochotne tejto politickej čvarge. A ak oni, prečo nie Filan? Veď už urobili z relácie Pumpa tú najhnusnejšiu ideologickú žumpu. Takže z Pálenice bude odteraz… čo asi…?" Pýta sa na záver populárny autor.

Exprezident Klaus: "Vraciame sa do 50-tych rokov, vláda nás drží v strachu!"
Spochybňovať oficiálnu, aj keď pomerne nelogickú úlohu ruských agentov v kauze výbuchu v českých Vrběticiach sa nevypláca. V lepšom prípade môžete byť ľahko označený za konšpirátora, v tom horšom - priamo za nepriateľa republiky.... Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | René Skalný