Lavrov: Prezident Zeman prezentoval rozumný postoj ku kauze Vrbětice
26 | 04 | 2021 I editor01hd
Český prezident Miloš Zeman prezentoval rozumný postoj ku kauze Vrbětice. A za to bol obvinený, že poškodzuje vyšetrovanie. Uviedol to ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavorv.

O výrokoch šéfa ruskej diplomacie informoval agentúra TASS. Lavor uviedol, že explózia muničného skladu vo Vrběticiach sa odohrala na území EÚ. "EÚ by mala preveriť všetky mätúce komentáre a vyjadrenia, ktoré nie sú celkom emocionálne príčetné," vyhlásil Lavrov.

Podľa jeho slov reakcia českých predstaviteľov na postoj prezidenta Zemana k incidentu vo Vrběticiach ukazuje, že títo ľudia nevedia hovoriť o ničom inom, iba o zvaľovaní viny na Rusko.

"Prezident Zeman iba naznačil, že je potrebné sa pozrieť na všetky teórie o tom, čo sa stalo v sklade vo Vrběticiach pred siedmimi rokmi. To je všetko. A fakt, že na základe tohto rozumného vyhlásenia obvinilo medzi inými aj vedene parlamentu prezidenta Zemana z marenia vyšetrovania svedčí o jednom. Niektorí ľudia sa už rozhodli, že neexistuje iná verzia, len tá o vine Ruska," vyhlásil Lavrov.

„Ako kobylky“, Mária Zacharovová citovala Čechom Karla Čapka
„Kobylky sú prírodnou katastrofou. Hoci samé osebe nie sú nijako nebezpečné, v jednom veľkom húfe môžu uškodiť,“ povedala na Facebooku k špionážnemu škandálu v Českej republike oficiálna zástupkyňa Ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie... Čítať ďalej
26 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič