Draxler: Matovič predložením Plánu obnovy pozametal s premiérom Hegerom dlážku
26 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovensko má konečne Plán obnovy. Tvrdí to Igor Matovič, ktorý ho vraj dnes dokončil a odovzdal. Exminister školstva Juraj Draxler však na sociálnej sieti zverejnil, čo si o celej situácii myslí.


Plán obnovy mal byť dokumentom, ktorý mala vypracovať celá vláda. Ako sa zdá, najväčšiu zásluhu na ňom si robí, ako ináč, expremiér a súčasný minister financií Igor Matovič. Juraj Draxler však vo svojom statuse píše, že veľkou prioritou mal byť pre Eduarda Hegera.

„Pár dni dozadu ´premiér´ Heger oznámil, že plán obnovy bude jeho veľkou premiérskou prioritou, vytvorí na to u seba aj odbor,“ píše na úvod krátkeho statusu Draxler a dodáva: „Dnes Igor Matovič, formálne jeho podriadený, oznámil, že on už plán obnovy dokončil a dáva ho na schválenie vláde. Oznámil to tradične infantilným statusom na FB. Proste s ´premiérom´ pozametal dlážku v priamom prenose a ešte aj ukázal, ako sa u nás narába s plánom na použitie 7 miliárd eur - lopatou hore-dole,“



A čo teda napísal o Pláne obnovy Igor Matovič? „Niekedy na začiatku veľkých vecí môže byť len jeden obyčajný papier. Plán obnovy si oddnes bude žiť ďalším životom. Verím, že Slovensku len a len pomôže,“ napísal minister financií. Nuž, o spoločnej práci nikde ani zmienka.



Slohové cvičenie na tému Plán obnovy (Vladimír Bačišin)
15 | 03 | 2021 | sefredaktor