Iza Bela: Stačí sa pozrieť, kto má koľko vojenských základní po celom svete. Kto je tu teda agresor?
25 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vyhostiť ruských „diplomatov“ sa okrem Česka, Slovenska a troch pobaltských štátov nechystá žiadny iný. Na správanie Česka a Slovenska si vo svojom statuse na sociálnej sieti „posvietila“ aj Iza Bela, ktorá upozornila aj na to, že, v Česku sa blížia voľby, a tak „bolo treba niečo robiť“.


Česko sa rozhodlo vyhostiť ruských „diplomatov“ po tom, čo ich spravodajská BIS „odhalila“, že za výbuchom v muničnom sklade vo Vrběticiach majú stáť dvaja ruskí agenti tajnej GRU. Vzápätí vyzvalo, aby k rovnakému kroku pristúpili aj ďalšie štátu EÚ či v NATO. „Chytili“ sa len spomínané tri pobaltské štáty Estónsko, Lotyšsko, Litva a naše Slovensko. Nikto iný. Iza Bela si však v statuse všíma okrem nášho kroku aj skutočnosť, že celá akcia môže mať v pozadí aj niečo úplne iné.
Babiš túto hru zámerne rozohral z toho dôvodu, aby sa zapáčil Amerike a Sorosovi

„Našiel sa aspoň jeden politik so zdravím rozumom, ktorý nenaskočil na špinavú hru západu proti Rusku. Kurz odmieta protiruskú hru západu, ruských diplomatov nevylúči,“ píše hneď v úvode Iza Bela a dodáva: „Nalejme si čistého vína a pomenujme to pravým menom.“ Podľa Iza Bely Česká republika doslova rozpútala diplomatický boj s ruskými členmi jednotlivých ambasád v rámci EÚ, pričom Babišova vláda vyzvala k solidarite štáty EÚ a NATO. „Podľa môjho názoru Babiš túto hru zámerne rozohral z toho dôvodu, aby sa zapáčil Amerike a Šorošovi, keďže už tento rok sú 8. a 9. októbra 2021 voľby do českej snemovne parlamentu a po vyhlásení prezidentom Zemanom aj termín ich konania sa v ten okamih tam rozpútala volebná kampaň,“ myslí si Iza Bela.

„Je to z toho dôvodu, že Šoroš by chcel po týchto voľbách vidieť ako premiéra Bartoša s dredami na hlave z hnutia Piráti, ktoré podporuje. Preto Babiš začal hrať vabank a rozdal tieto karty s kauzou 7 rokov dozadu a ukázať veľkému bratovi a Šorošovi, ako vie teraz kopať do Ruska. Skúste si tipnúť, kto sa ako prvý k Česku pridal,“ rozplieta Iza Bela uzol, prečo Česko vytiahlo výbuch vo Vrběticiach na svetlo opäť teraz, po siedmich rokoch.

Iza Bela: Nie je mysliteľné, aby menšie percento ľudí hovorilo za väčšinu národa
Slovensko od včera žije okrem iného i vyhostením troch ruských diplomatov, s čím súhlasili aj všetci traja najvyšší ústavní činitelia. Mnohí bežní ľudia ale nie. Patrí medzi nich aj Iza Bela, ktorá na svojom facebookovom profile píše prezidentke,... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Je smiešne a trápne pozerať sa, ako miništátiky idú štekať do veľkého medveďa

Českú výzvu, prirodzene, sme ako prví poslúchli my. „Od nás sa ani nič iného nedalo očakávať, vzhľadom na vládu, ktorá dnes „kormidluje“ tento štát. Minister zahraničných vecí Ivan Korčok rád poslúži a vyhovie Západu, presne tak ako prezidentka Zuzana Čaputová, ktorej pracovníci sa ostentatívne radia s americkou veľvyslankyňou priamo v prezidentskej záhrade počas rokovania koaličných strán s hlavou štátu v časoch koaličnej krízy,“ vysvetľuje Iza Bela a dodáva: „Aby toho nebolo málo, tak sa nenechal zahanbiť ani náš kazateľ v premiérskom kresle. O Hegerovi je škoda vôbec hovoriť, toho predsa už dávno vyškolili Američania a náboženskí sektári.“



Podľa Iza Bely je neuveriteľne smiešne a trápne pozerať sa, ako miništátiky idú štekať do veľkého medveďa a najmocnejšieho muža planéty, akým je Vladimir Putin. „Položme si otázku, kde bola solidarita štátov sveta, keď NATO bombardovalo bývalú Juhosláviu, kde bola solidarita, keď začala vojna v Iraku, v Líbyi, Sýrii? Prečo svorne členské štáty EÚ nevyhostili amerických diplomatov zo svojich území? Neumierali tam tisíce nevinných ľudí?“ pýta sa Iza Bela a dodáva: „Stačí sa pozrieť, kto má koľko vojenských základní po celom svete: USA ich má na 737 miestach mimo svojho územia, Veľká Británia má 16 vojenských základní, Francúzsko 11, Čína má 1 a Rusko ich má 10. Tu by mali občania Slovenska, Čiech a ďalších štátov vo svete spozornieť a porovnať si fakty s realitou a nie zatvárať oči pred tým. Tak si skúsme teraz my všetci položiť túto otázku, kto je teda agresor? Končí svoj status Iza Bela.

Iza Bela: Moriak Matovič svojou pýchou dostal Slovákov na kolená a zničil čo tu fungovalo
Pred voľbami 29. februára minulého roka viacerí politici upozorňovali, čo nastane v prípade, keď sa dostanú k moci pravicové liberálne strany. Sú tu a výsledok vidíme. Svoj názor na celú situáciu napísala vo svojom statuse aj žena pod facebookovým... Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik