Raši: Ľudia by mali dostať možnosť vybrať si vakcínu, vrátane Sputniku V a čínskych látok
23 | 04 | 2021 I Michal Filek

Bývalý minister zdravotníctva a v súčasnosti poslanec a člen strany HLAS-SD Richard Raši si myslí, že ľudia by mali dostať možnosť slobodne sa rozhodnúť, či sa chcú dať zaočkovať a vybrať si pritom aj vakcínu, ktorej dôverujú. Vrátane Sputnika V, či iných, neregistrovaných látok. Napríklad čínskych. Uviedol to v rozhovore pre TA3. 


"Hlas-SD navrhol veľmi jednoduchý model, očkovanie má byť dobrovoľné a tí, čo sa očkovať chcú, by mali mať umožnený slobodný výber vakcíny," uviedol Raši v televízii.

Podľa neho sú na Slovensku ľudia, ktorým je jedno, čím sa zaočkujú. Tí to aj využijú. Ale sú aj takí, ktorí by sa zaočkovať dali, ale nie takou vakcínou, aká im podľa očkovacej stratégie prináleží.

Ak však dáme ľuďom možnosť výberu, zaočkujeme maximálny počet ľudí.  "Pretože každý, kto sa zaočkovať chce, sa dá zaočkovať a nestane sa nám, že človek povie, ja mám nárok na tú vakcínu, lebo som mladý, ale ja jej neverím, tak sa zaočkovať nedám," uviedol Raši pre TA3.3

Zároveň tak zistíme, koľko a akých vakcín musíme zaobstarať. Do čakárne by sa totiž už zapisovali s preferenciou "svojej" očkovacej látky.

Richard Raši je presvedčený, že na výber by mali byť aj neregistrované vakcíny, vrátane Sputnika V. Ale ľudia by mali byť na tento fakt špeciálne upozornení. Týka sa to vraj aj čínskych vakcín, ku ktorým by sme mali pristupovať ako k neregistrovaným. Prvoradé by však mali byť tie registrované.

Šeliga sa opäť odrhol od reťaze. Poslal Fica a Pellegriniho dať sa verejne zaočkovať
Šeliga vyzval opozičných lídrov Smeru a Hlasu, aby sa nechali verejne zaočkovať proti Covidu-19, povedal to dnes na tlačovom brífingu. Čítať ďalej
21 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič