Hanbíme sa za slovenskú vládu a za jej nevraživosť voči Rusku, odkazuje Blaha do Moskvy
23 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovensko, po vzoru Česka a na znak solidarity s ním, vyhostilo troch ruských diplomatov. Prirodzene, takýto „bezprecedentný“ krok nemohol zostať bez odozvy Ľuboša Blahu. Ten ruskému veľvyslancovi poslal ospravedlňujúci otvorený list.


Podpredseda Smeru-SD je známy svojimi veľkými sympatiami a priateľstvom s Ruskom a ruským národom. Jeho otvorený list, ktorý zverejnil na sociálnej sieti to iba potvrdzuje. Okrem iného v ňom píše, že sa hanbí za súčasnú slovenskú vládu a verí, že čoskoro bude nahradená novou, ktorá otvorí novú kapitolu našich priateľských slovensko-ruských vzťahov.
Aktuálna pravicová vláda nereprezentuje záujmy slovenského národa

„Vážený pán veľvyslanec, ctení ruskí priatelia, dovoľte, aby sme sa v mene slovenského národa ospravedlnili nášmu bratskému ruskému národu za zlo, ktoré pácha vláda Eduarda Hegera,“ začína svoj otvorený list Ľuboš Blaha. Dodáva: „Vyhostenie troch ruských diplomatov vnímame ako hlúpe a agresívne gesto, ku ktorému slovenská vláda pristúpila na pokyn americkej ambasády. Je smutné, že ani len západné veľmoci, ktorým slovenská vláda bez reptania slúži, nepristúpili k takémuto nepriateľskému kroku, no slovenská vláda sa takto bezprecedentne strápňuje - ako sa hovorí, Poturčenec horší od Turka.“

Podľa podpredsedu Smeru-SD agresivita slovenskej vlády nereflektuje vôľu národa. Rusko je náš priateľ a väčšina Slovákov vníma Ruskú federáciu ako partnera a nie ako hrozbu.

„Aktuálna pravicová vláda nereprezentuje záujmy slovenského národa a keďže celkom zjavne plní pokyny iných štátov, po nástupe novej slovenskej vlády bude musieť prebehnúť precízne vyšetrovanie takýchto nesuverénnych rozhodnutí vlády, ktoré nesú črty vlastizrady. Dovoľte, aby sme vás ubezpečili, drahí ruskí priatelia, že Slováci nikdy nezabudnú na to, kto nás oslobodil od nemeckých nacistických okupantov v druhej svetovej vojne. Ruský národ je hrdinský národ a my budeme navždy vďační za našu slobodu a za mier, ktorý ste nám priniesli,“ konštatuje Blaha.

Blaha: Kto nás ženie do vojny s Ruskom? Začalo sa to nástupom prezidenta Joea Bidena!
Situácia v doteraz pokojnej Európe sa síce pomaly, no stále viac a viac zamotáva. Podľa podpredsedu Smeru-SD Ľuboša Blahu za to nesú najväčšiu vinu USA a ich nový prezident Joe Biden. Vysvetlenie, prečo to tak je, ponúka Blaha na sociálnej... Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Odpoveďou vlády za ruskú pomoc bola len nenávisť a diletantizmus

Podľa Poslanca Národnej rady nikdy nezabudneme ani na to, že v čase, kedy sa Slovensko nevedelo dostať k vakcínam od západných spojencov to bola Ruská federácia, ktorá ponúkla pomocnú ruku. „Odpoveďou jej, žiaľ, bola len nenávisť a diletantizmus. Plne chápeme, že ruský národ má právo cítiť sa dotknuto a sklamane z neférových a primitívnych krokov slovenskej vlády Eduarda Hegera. Budeme robiť všetko preto, aby sme bojovali proti rusofóbii, ktorá sa šíri vo svete a na Slovensku. Odmietame všetky formy národnostnej neznášanlivosti voči ruskému národu, ktoré šíri vláda, prezidentka a liberálne médiá. Takáto nenávistná hystéria voči ruskému národu tu naposledy bola v čase Adolfa Hitlera,“ píše okrem iného Blaha ruskému veľvyslancovi.



„Hanbíme sa za slovenskú vládu, ktorá sa svojou nevraživosťou voči Rusku hlási k tejto odpudivej rasistickej tradícii európskej histórie. Pevne veríme, že čo najskôr dôjde k zmene tejto vlády, ktorá je na Slovensku extrémne nepopulárna. A zároveň veríme, že po tom, čo táto vláda amerických agentov skončí, nová vláda otvorí novú kapitolu našich priateľských slovensko-ruských vzťahov. Tak, ako si to želá drvivá väčšina Slovákov. S hlbokou úctou, Ľuboš Blaha poslanec Národnej rady Slovenskej republiky,“ končí svoj otvorený list podpredseda Smeru-SD.

Blaha: Slováci nechcú vojnu. Nechcú americkú agresiu. Nechcú ísť proti slovanským bratom
Ľuboš Blaha je povestný svojou kritikou všetkého, čo súvisí so súčasnou koalíciou. Tentokrát si ale zobral „na paškál“ portál aktuality.sk, ktorým to vo svojom statuse na sociálnej sieti poriadne natrel. Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik