Vladimir Putin: "Malí šakali Tabakí vyjú, len aby sa zapáčili Šer Chánovi a dostali kosť"
22 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Ako z Kiplingovej Knihy džunglí. Členovia svorky vyjú, len aby sa zapáčili vodcovi, zradnému bezcitnému tigrovi Šer Chánovi. Povedal Vladimir Putin na margo najnovších provokácií voči Ruskej federácii. Nikoho nemenoval, ale z prirovnania je až príliš zrejmé, koho mal na mysli.


Putin vo svojom posolstve Federálnemu zhromaždeniu okrem iného povedal, že po akýchkoľvek krokoch, ktoré pre Rusko predstavujú hrozbu, bude nasledovať asymetrická, rýchla a tvrdá reakcia. Pripomína web vpk.name.

„Organizátori akýchkoľvek provokácií, ktoré ohrozujú základné záujmy našej bezpečnosti, budú ľutovať, čo urobili. A to spôsobom, ktorý neľutovali už dlho,“ varoval Putin.

Putin: Dávať Sovietsky zväz na roveň nacistického Nemecka je cynizmus. Kto to robí, nepozná históriu (VIDEO)
Pred niekoľkými dňami sa europoslanec Michal Šimečka vyjadroval, že Rusko prepisuje históriu nepravými tvrdeniami. Ruský prezident Vladimír Putin však dal na takéto tvrdenia jasnú odpoveď. Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Červenú čiaru určí Moskva

Hlava Ruskej federácie zároveň zdôraznila, že ruské orgány budú mať pri prijímaní akýchkoľvek rozhodnutí dostatok zodpovednosti a dôvery v ich spravodlivosť.

"Ale dúfam, že nikomu nenapadne prekročiť takzvanú červenú čiaru vo vzťahu k Rusku. A kde to bude, určíme v každom konkrétnom prípade sami," dodal Putin.
Šer-Chán a malý Tabakí

Pamätáte sa na Knihu džunglí Rudyarda Kiplinga? Na Mauglího, dobráka Balúa, kamaráta Baghíru a zradného tigra Šer-chána, obklopeného svorkou zavýjajúcich šakalov Tabakí?

"A vidíme, čo sa deje v skutočnom živote: ako som už povedal, bez príčiny si tu a tam kopnú do Ruska. A, samozrejme, okolo nich sa okamžite ako okolo Šer Chána krútia všelijakí malí Tabakí. Všetko je ako z Kiplinga, je to o vytí, aby ste upokojili vášho vodcu, “ prirovnal súčasnú geopolitickú situáciu k literatúre prezident Vladimir Putin.
Nepáľme mosty

Prezident Ruskej federácie dodal, že Rusko sa snaží o dobré vzťahy so všetkými štátmi a nechce „páliť mosty“.

(Medzititulky red. HD.)

"S Putinom treba vychádzať, ináč budeme čeliť spojenectvu Ruska s Čínou," tvrdí Trump
22 | 04 | 2021 | Diana Zaťková