Väčšina Francúzov nenávidí Macrona. Stane sa prezidentkou Marine Le Penová?
22 | 04 | 2021 I Lukáš Leca

Francúzsko bude mať prezidentské voľby v roku 2022. Existuje veľká pravdepodobnosť, že súčasného prezidenta Emmanuela Macrona zrejme nahradí Marine Le Penová. Tvrdí to popredná skupina odborníkov, informuje portál RT.


Francúzske prezidentské voľby sa uskutočnia už o necelý rok. Témou všetkých rozhovorov bude možnosť, že Marine Le Penová by mohla byť ďalšou prezidentkou Francúzska.

Pocit hrôzy z tejto nočnej mory je pre francúzsku ľavicu naozaj silný. Jedna vplyvná skupina odborníkov vydala „hodnotenie rizika“, čo by to mohlo znamenať pre národ. Je to druh úlohy, ktoré sa zvyčajne vyžadujú na zabránenie národnej katastrofe, ako napríklad vypuknutie nekontrolovateľného šírenia vírusu-zabijaka.

Práca Fondation Jean-Jaurès - pomenovaná po vodcovi z počiatku 20. storočia, francúzska socialistická strana - išla tak ďaleko, že sa ponorila do volebných emócií v snahe pochopiť stúpanie Marine Le Penovej, ktorá prehrala vo voľbách v roku 2017.

Francúzsko sa stáva prvým štátom EÚ, ktorý zaviedol digitálne "COVID pasy"
Francúzsko sa stalo prvou krajinou v Európe, ktorá prijala systém „digitálneho cestovného certifikátu pre Covid-19“. Kontroverzný elektronický pas, ktorý získate len po zaočkovaní vakcínou proti Covid-19, informuje portál RT. Čítať ďalej
21 | 04 | 2021 | Lukáš Leca


Vedci zistili, že Le Penová sa môže v druhom kole spoľahnúť na podporu nielen zo svojej fanúšikovskej základne strany Národné združenie, ale aj od ľudí, ktorí jednoducho nemôžu vystáť prezidenta Emmanuela Macrona.

Ako zdôrazňuje Fondation, „väčšina francúzskeho obyvateľstva je nútená urobiť si štandardne voľbu v druhom kole volieb a voliť kandidáta, ktorého uprednostňuje, respektíve ktorého najmenej nenávidí“.

Fond tiež vytvoril farebný graf, ilustruje „hlavné emócie, ktoré cítia Francúzi, keď vidia alebo počúvajú Emmanuela Macrona“. Je zvláštne, že tieto emócie - hnev (28 %), hanba (18 %), znechutenie (21 %) a zúfalstvo (21 %) sa zhodujú s tými, ktoré pociťujú mnohí tínedžeri voči svojim rodičom.

Južná Dakota zakázala „neamerické COVID pasy“: Nejdeme obmedzovať slobodu
Južná Dakota sa stala najnovším americkým štátom, ktorý oficiálne zakázal "COVID pasy". Republikánska guvernérka Kristi Noemová ich označila za „neamerický“ krok, ktorý obmedzuje slobodu, informuje portál RT. Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | Lukáš Leca