V Európe bez stopy „zmizlo“ viac ako 18 000 maloletých utečencov a migrantov. Polícia tápe v tme
21 | 04 | 2021 I Ingrid Vrabcová


V Európe bolo za obdobie  2018 a 2020 po zadržaní a zverení do starostlivosti štátu nahlásených ako „nezvestných“ 18 292 detí utečencov a  migrantov bez sprievodu, píše epochtimes.de.


Informovala o tom stanica RBB s odvolaním sa na údaje, ktoré spoločne analyzovala s Guardian a holandským VPRO. Väčšina zmiznutých maloletých pochádzala z Maroka, Alžírska a Eritrey.
Polícia presné čísla nemá a tápe v tme

Ako sa ďalej uvádza v správe, podľa Spolkového úradu kriminálnej polície (BKA) v rokoch 2018 až 2020 bolo v Nemecku nahlásených ako nezvestných 7 806 maloletých bez sprievodu. Väčšina pochádzala z Afganistanu, Maroka a Alžírska. Časom sa podarilo vypátrať 7 082, 724 zmizlo bez stopy.

BKA označila svoje vlastné údaje len za  približné hodnoty. Spolkový výkonný riaditeľ Nemeckého fondu pre deti Holger Hofmann v rozhovore pre stanicu RBB kritizoval zaužívanú prax: „Skutočnosť, že Spolkový úrad kriminálnej polície tápe v tme, pokiaľ ide o presné počty nezvestných malých migrantov a utečencov, je z pohľadu ochrany detí škandalózne.
Výrazné rozdiely v štatistikách

Podľa RBB celoeurópska analýza výskumnej siete odhaľuje jasné rozdiely v národných štatistikách, napríklad Francúzsko, Dánsko a Rumunsko nezhromažďujú vôbec žiadne údaje o deťoch utečencov a migrantov bez sprievodu,  Bulharsko štatisticky nerobí rozdiel medzi maloletými, či prídu do Európy v sprievode dospelej osoby, alebo samé, dodáva epochtimes.de.

Šialené! Moskva varuje pred návrhom zakázať všetkým Rusom vstup do EÚ
21 | 04 | 2021 | Diana Zaťková