Podozrivé majetky Ficovho exministra odhalené! Prečo ich Jahnátek dlhé roky tajil?
21 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Ficov exminister Ľubomír Jahnátek zarábal na pozícii riaditeľa Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) viac ako premiér. Plat a majetky bývalého ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka boli dlhé roky utajované.

Portál HN, ktorý o veci informuje, sa už pred časom snažil na stránkach parlamentu vyhľadať majetkové priznanie Ľubomíra Jahnátka, avšak márne. "Podľa novely zákona o regulácii v sieťových odvetviach, predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví už nie je zároveň aj predsedom regulačnej rady a nevzťahuje sa tak naňho zákon o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov. Navyše sa ani podľa predmetného ústavného zákona nepovažuje za verejného funkcionára,“ reagoval parlament v tom čase.

Majetky Jahnátka sú však opäť viditeľné. Zdá sa, že najmä rodinný majetok sa podozrivo rozrástol vo veľkom. Väčšinu majetku prepísal na svoju rodinu - manželku a deti. Jahnátkovci vlastnia niekoľko domov a pozemkov v Hrnčiarovciach, a to hneď v rade vedľa seba.

Kauza Dobytkár sa rozrastá. Úplatky už idú do miliónov
23 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


Majetky exministra Jahnátka vzbudzovali záujem médií už v minulosti. Po škandále, keď na ministerstve zamestnával na vysokých funkciách blízkych a rodákov z Komjatíc, sa zistilo, že jeho syn Andrej žije na luxusnom ranči s vilou v Malom Lapáši. Cena ranču vysoko prevyšovala oficiálne príjmy niekdajšieho smeráka.


Jeho syn takisto zastával pozíciu člena manažmentu spoločnosti Jadrová energetická spoločnosť Slovenska, bol riaditeľom úseku ekonomiky a financovania. Zákony však jasne vravia, že v regulovaných odvetviach nesmie pracovať žiadna blízka osoba šéfa úradu.

Jahnátek sa postaral aj o svoju dcéru, i keď nie oficiálne. Podľa informácií HN vlastní rozsiahle pozemky v Malom Lapáši i v Hrnčiarovciach. Rovnako ako nikto z rodiny, ani ona nie je zaťažená hypotékou či úverom.

Blaha: Kolíkovej rodinná firma má na svedomí ťažký podvod na obyvateľoch bytovky
Pomerne vážny problém vytiahol na svetlo sveta Ľuboš Blaha a jeho Smer-SD. Podľa nich je ministerka spravodlivosti Mária Kolíková spolu s nevlastnou sestrou zapletená do sprenevery. Blaha to na sociálnej sieti aj patrične okomentoval. Čítať ďalej
21 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik