„Nezávislý“ poslanec nemá v parlamente čo robiť! Valášek a jemu podobní majú vrátiť mandát
21 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Niektorí politici si zrejme myslia, že Slováci sú skutočné opice. Možno im hovoriť čokoľvek a oni nad tým rozmýšľať nebudú. Poslanec Tomáš Valášek si však z facebookového profilu od ženy Iza Bela za jeho postoj veru „zlízol“ svoje.


V súčasnosti je v parlamente toľko nezaradených poslancov, koľko história zrejme nepamätá. Mnohí poslanci, ktorí sa dostali do parlamentu, už „materské“ strany opustili. Stali sa z nich „nezaradení“. Jedného z nich, Tomáša Valášeka, si  podala Iza Bela. Jej kritika je však adresovaná aj ďalším. Rovnako pranieruje systém, ktorý takéto niečo dovoľuje. Pretože dostať do parlamentu bez straníckeho „trička“ jednoducho nie je možné.
Mal by sa spraviť koniec prestupom počas volebnej činnosti poslanca v parlamente

„Tento človek, týmto čo zverejnil na svojom FB profile je úplným výsmechom všetkým voličom na Slovensku, ktorí chodia voliť. Dal nám jasne najavo, že naše volebné lístky, hlasy hodené pri voľbách do urny sú len zdrapom papiera, nakoľko je dôležité to, ako sa časom zvolený poslanec v NR SR postaví k tomu, koho záujmy chce obhajovať,“ píše v úvode Iza Bela, podľa ktorej to ale nie sú záujmy občanov, ale mecenášov, ktorí stoja teraz v pozadí Progresívneho Slovenska a strany Spolu. Iza Bela tiež poukazuje na to, že v tomto čase zrazu dostávajú liberálni politici obrovský priestor na svoju prezentáciu v médiách a televíznych novinách. „Tento veľký rusofób už nemá hanbu v sebe ani pri svojich bývalých voličoch, ktorí mu dali 29.2.2020 svoje hlasy za stranu Za Ľudí a on ich takto zradil, že si povedal ja idem do strany Progresívne Slovensko,“ hnevá sa Iza Bela na Valášeka.

„Ak by som mala možnosť ja byť vo veľkej politike a ovplyvňovať exekutívu, tak prvé, čo by som riešila by koniec takým prestupom počas volebnej činnosti poslanca v parlamente a jeho cestovanie zo strany do strany. A viete prečo? Zákon žiadnemu z nás ako nezávislému občanovi nepovolí vstup do veľkej politiky bez toho, aby ste sa tam mohli dostať bez politického krytia nejakej politickej strany na ich kandidátke. No zaujímavá na tom je tá skutočnosť, na ktorú práve chcem poukázať, že poslanec, ktorý opustí v parlamente svoju materskú stranu, s ktorou sa predtým dostal do parlamentu, sa hneď v ten moment stáva nestranný čiže nezávislým poslancom,“ píše ďalej Iza Bela.

Iza Bela o vstupe Kollára do Spolu: Špinavou hrou dláždi cestu koalícii Hlas - PS - Spolu po predčasných voľbách
Miroslav Kollár, bývalý poslanec strany Za ľudí, ohlásil vstup do strany Spolu. Čo si o tom myslí čitateľka Iza Bela? Tvrdí, že cieľom tejto špinavej hry je snaha donorov vydláždiť cestu koalícii Hlas, PS a Spolu po predčasných voľbách.... Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Michal Filek

Pán Valášek, nemáte chrbtovú kosť

„Ako je potom možné, keď tam nemôžete vo voľbách ísť ako nezávislý bez nejakej politickej strany, no po opustení svojej strany už tam môže zrazu sedieť ako nezávislý?“ pýta sa Iza Bela.

A dodáva: „Toto je veľkým výsmechom nám obyčajným ľuďom. Lebo toto si protirečí s tým, čo je v zákone s realitou, ktorá potom prebieha v parlamente.“ Podľa Iza Bely ak šiel nejaký človek do parlamentu za istú stranu a nie je s ňou po určitom čase na rovnakej vlnovej dĺžke, nemá nárok tam už ostať. Mal by okamžite vrátiť poslanecký mandát strane. Potom má nastúpiť v tejto politickej strane náhradník.

„Pán Valášek, vy ako veľký liberál a demokrat, o čom neustále hlásate, zrazu nemáte chrbtovú kosť a prezliekli ste kabát ako ďalší zradca, čo takýmto spôsobom sedí ďalej v parlamente. Je vás tam už veľmi veľa,“ konštatuje nespokojná Iza Bela.


Ste hanbou parlamentu

Tento parlament vytvorí podľa nej rekord v počte nezaradených poslancov, ktorí zradili kvôli svojim osobným záujmom a mecenášom. „Nemajú už morálne právo tam ďalej sedieť, viď Pellegrini a jeho skupina, Taraba s kuffovcami, Mazurek so svojou partajou, Miroslav Kollár zbeh k strane Spolu a vy, pán Valášek, prezliekač kabátov za PS. Ste hanbou tohto parlamentu, nakoľko takýto poslanci sú obchodníci so svojimi mandátmi,“ končí svoj kritický status Iza Bela.

Iza Bela: Moriak Matovič svojou pýchou dostal Slovákov na kolená a zničil čo tu fungovalo
Pred voľbami 29. februára minulého roka viacerí politici upozorňovali, čo nastane v prípade, keď sa dostanú k moci pravicové liberálne strany. Sú tu a výsledok vidíme. Svoj názor na celú situáciu napísala vo svojom statuse aj žena pod facebookovým... Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik