Američania sa snažia o diskreditáciu a vyhrotenie napätia s Ruskou federáciou, tvrdí Uhrík
20 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Česi vyhostili osemnásť ruských „diplomatov“. Náš europoslanec Milan Uhrík si myslí, že zo Slovenska by mali odísť „diplomati“ tiež, no nie ruskí, ale americkí. Vysvetlenie ponúka na sociálnej sieti.  


Milan Uhrík je známy tým, že nie je veľmi naklonený k tomu, čím sa prezentujú Spojené štáty americké. V statuse dokonca napísal, že s vyhadzovaním agentov by sa u nás malo začať práve na americkom veľvyslanectve.

„Tá ich ambasáda v Bratislave nevyzerá ani na pohľad ako „spojenecká“. O ich aktivitách už nehovoriac. Umelý cirkus okolo Sputnika V, provokačné manévre na Ukrajine, pokus o majdan v Bielorusku, napádanie projektu Nord Stream II, vyhosťovanie ruských diplomatov, atď. - už aj slepý vidí, že tu ide o systematickú a hlavne organizovanú snahu o diskreditáciu a vyhrotenie napätia s Ruskou federáciou,“ konštatuje v statuse Uhrík.



„Takto sa to začína, takto sa hľadajú akékoľvek zámienky na konflikt, do ktorého je nesvojprávnymi politikmi žiaľ vťahované aj Slovensko. Ďalšiu eskaláciu napätia nesmieme dopustiť!“ vyzýva europoslanec, podľa ktorého nie je dobrá pre Slovensko. „Tá je dobrá jedine pre našich „spojencov“ spoza žiletkového plota, ktorí nás chcú rozoštvať, a potom vystrašených ešte viac ovládnuť,“ píše v samom závere Milan Uhrík.

Uhrík: Náš život sa zmenil na klietkový chov. Musíme znovu začať normálne žiť
Europoslanec Milan Uhrík na facebooku kritizuje vynucovanie opatrení proti vlastným občanov zo strany polície. "Dnes som v médiách zachytil, že vraj prežijú len tradície, ktoré sa prispôsobia. Prispôsobia čomu? Novému politickému poriadku?... Čítať ďalej
05 | 04 | 2021 | Michal Filek