V obchodoch a shoppingoch prepuklo hotové šialenstvo! Ľudia berú obchody útokom
19 | 04 | 2021 I Petra Demková

Od pondelka sa uvoľnili niektoré opatrenia. Otvorili sa napríklad knižnice, galérie, či botanické záhrady. Zatiaľ čo pred spomínanými prevádzkami sa žiadne rady netvorili, toto sa nedá povedať o obchodoch s obuvou, či oblečením. V obchodoch na ulici ale aj v shoppingoch sa strhlo hotové šialenstvo.   


Najväčší záujem Slováci v prvý deň uvoľnených opatrení prejavili práve o nákup spotrebného tovaru. Niet sa čo čudovať. Málokto si trúfne oblečenie či obuv kúpiť bez skúšania. Riskovať nákup nesprávnej veľkosti a problémy spojené s vracaním tovaru cez kuriéra, sa nikomu nechce. A ak to majú dospelí s oblečením a topánkami ťažké, ešte ťažšie je odhadnúť veľkosť pri deťoch.

Od pondelka sa uvoľňujú opatrenia, na viacero výnimiek treba negatívny test
Od pondelka platia nové výnimky zo zákazu vychádzania. Cesta do prírody a na individuálnu rekreáciu je možná aj medzi okresmi s podmienkou najviac sedemdňového negatívneho testu v prípade okresu vo štvrtom stupni varovania. Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | tasr


Preto neprekvapí, že Slováci zobrali obchody doslova útokom. Absurdná situácia, kedy ste mohli bez problémov kúpiť v kamennom obchode kabátik či hračku pre psa, ale pre dieťa nie, sa konečne skončila.

Pluska informuje, že dnes bolo živo aj v prešovskom nákupnom centre. Rady sa tvorili už od samého rána. Dočkať sa nevedeli ani zákazníčky butiku s dámskym oblečením na Sabinovskej ulici. „Konečne si môžeme oblečenie vyskúšať,“ povedala pre Plusku zákazníčka Klaudia.

Podobné informácie prináša aj facebooková stránka Nekŕmte nás odpadom. Anonymný prispievateľ poslal fotografie spred malého nákupného centra v Štúrove. Na obrázkoch je vidieť tlačiaci sa dav pred lacným zahraničným obchodom so zmiešaným tovarom.

Odborníci pritom stále varujú, že situácia sa môže zvrtnúť a nabádajú k opatrnosti. Zdá sa však, že Slováci vyhladovaní po obchodoch už neberú žiaden ohľad a nedajú sa zastaviť.

Závery NKÚ: Rezort zdravotníctva a krízový štáb sa vyhýbali zodpovednosti!
Národný kontrolný úrad vykonal audit ohľadom prijímania opatrení v súvislosti s Covidom na Slovensku. Záver NKÚ: „Zástupcovia rezortu zdravotníctva, či členovia ústredného krízového štábu, sa vyhýbali zodpovednosti v súvislosti s pandemickou... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Petra Demková