Turecko schválilo výrobu ruskej vakcíny Sputnik V na svojom území
19 | 04 | 2021 I tasr

Turecko schválilo začiatok výroby ruskej proticovidovej vakcíny Sputnik V, informovala v pondelok agentúra TASS. Odvolala sa na vyjadrenia člena poradného vedeckého orgánu tureckej vlády Afšina Emreho Kayipmaza, ktorého citoval denník Yeni Šafak.


Hovorca Ruského fondu priamych investícií (RFPI) podľa TASS-u 23. januára oznámil, že s jednou tureckou farmaceutickou spoločnosťou dosiahol dohodu o výrobe vakcíny Sputnik V a o začiatku procesu transferu technológií.

Moskva v stredu 14. apríla oznámila začiatok výroby ruskej vakcíny proti covidu Sputnik V v Srbsku. Srbsko sa tým stalo prvou európskou krajinou okrem Ruska a Bieloruska, kde túto očkovaciu látku budú vyrábať.

Vakcínu Sputnik V na použitie schválilo približne 60 krajín a viac ako 30 ňou už začalo očkovať, píše TASS.

Rusko túto vakcínu zaregistrovalo už vlani v auguste, a to ešte pred spustením rozsiahlych klinických štúdií. Tento zrýchlený proces vyvolal obavy zo strany odborníkov. Odborný medicínsky časopis The Lancet neskôr zverejnil štúdiu, podľa ktorej je táto očkovacia látka bezpečná a má viac než 90-percentnú účinnosť.

USA pôjdu proti Rusku „až do konca“
„Každý hľadí na Rusko s novou nádejou. Pretože krok za krokom posilňuje svoju pozíciu vo svete. A Američanom sa to prirodzene vôbec nepáči,“ vraví ruský poslanec Anton Morozov. Uviedol Tsargrad.tv. Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič