Soročinová: „Je smutné mať v Europarlamente zástupcov, ktorí ženú ľudí do vojny“ 
19 | 04 | 2021 I Robert Bačinský

„Stará generácia vojnových štváčov si riadne dáva záležať na výchove svojich nástupcov. Toto sú presne tí, ktorí nebudú mať žiadny problém potenciálne odsúhlasiť vraždenie nevinných ľudí tak, ako to svojho času urobil Dzurinda v 1999-tom v Belehrade,“ napísala Monika Sofiya Soročinová. Na mysli mala situáciu ohľadom prístupu našich politikov k Rusku.  


Vymyslieť si dôvod na konflikt, hoci aj vojenský, ktorý doslova vcucne aj nevinné štáty, je celkom jednoduché. Stačí akákoľvek lož, ktorú treba len pravidelne opakovať. Monika Sofiya Soročinová zhodnotila dianie na slovenskej, aj svetovej politickej scéne, za posledné dni.

USA pôjdu proti Rusku „až do konca“
„Každý hľadí na Rusko s novou nádejou. Pretože krok za krokom posilňuje svoju pozíciu vo svete. A Američanom sa to prirodzene vôbec nepáči,“ vraví ruský poslanec Anton Morozov. Uviedol Tsargrad.tv. Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič

Takto sa vyrábajú nepokoje, vojny

Soročinová komentuje video, ktoré aj zdieľa. Video zdieľal aj europoslanec Šimečka a snažil sa ním (aj keď z neho nič jasne nevyplýva) poukázať na to, že výbuch v Čechách spôsobili Rusi.

„Živý a názorný príklad toho, ako sa dnes vyrábajú konšpirácie, na pokyn vyvolávajú protesty, nepokoje, vojny. Ako sa predčasne vynášajú súdy a ako sa prestiera červený koberec pred tými, ktorí dnes zo západu mieria smerom na Ukrajinu s jediným cieľom – zabíjať. Stará generácia vojnových štváčov si riadne dáva záležať na výchove svojich nástupcov a toto sú presne tí, ktorí nebudú mať žiadny problém potenciálne odsúhlasiť vraždenie nevinných ľudí tak, ako to svojho času urobil Dzurinda v 1999-tom v Belehrade,“ napísala Soročinová.

„Je smutné mať v Europarlamente zástupcov, ktorí zo svojej “bezpečnej a komfortnej zóny” ženú ľudí do vojny,“ hodnotí nádejná politička.
Podpredseda NR SR povýšil vlastné záujmy nad záujmy slabších

„Rovnako je smutné mať podpredsedu NR SR, ktorý povýši vlastne JA nad záujmy a ochranu života a zdravia slabších a starých ľudí tým, že svojim sebeckým prístupom, keď sa ako 30-ročný nechal prednostne zaočkovať, možno pripravil o život jedného z našich seniorov. Takíto ľudia bez sebareflexie a elementárnej ľudskej empatie a aspoň základnej morálky parazitujú na Slovákoch. Veľmi smutné... Je mi ľudsky zle z toho, čo všetko sú schopní títo vojnoví štváči vyprodukovať, len aby mali dôvod vyvolať vojnu na Ukrajine a ohroziť tak Slovensko, “myslí si Soročinová.

Chmelár varuje: Český diplomatický škandál nesie prvky spravodajskej hry proti Rusku
"Neponáhľajme sa s odpoveďami skôr, ako si začneme klásť otázky." Varuje Eduard Chmelár. Pripomína, že nateraz "nemôžeme vylúčiť ani to, že ide o rozsiahlu spravodajskú hru. Preto musíme byť veľmi opatrní vo vyhodnocovaní... Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Ivan Brožík