Vláda už len ťažko získa dôveru ľudí, že vie spravovať štát, konštatuje Ferenčák z Hlasu
18 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vyzerá to tak, že pravá ruka nevie čo robí ľavá. Týka sa to najnovšie toho, že vláda a hlavný hygienik majú rozdielny názor na dĺžku výnimky zo zákazu vychádzania či povinného testovania pre tých, ktorí prekonali COVID-19.


Kým uznesenie vlády pre ľudí, ktorí prekonali COVID-19 hovorí o výnimke zo zákazu vychádzania či povinného testovania sa o 90-dňovej lehote, vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR o 180-dňovej. A práve toto kritizuje v statuse poslanec Hlasu-SD a primátor Kežmarku Ján Ferenčák. Podľa neho sa takto rozhodne dôvera v štát a jeho opatrenia nebuduje.
Čo by bolo, keby sa takto správali samosprávy?

„Neexistuje už flagrantnejší spôsob zlyhávania vlády v boji s pandémiou, ako ten, ktorý ponúkol úrad vlády a samotná pandemická komisia,“ píše Ferenčák.

Nechápe, či jeden nepočúva druhého a čo vlastne riešia na zasadnutiach, keď na konci dňa je výsledok taký, že ľudia sa nevedia zorientovať čo vlastne platí. „O čom hovorím? Vláda na svojom zasadnutí prijala rozdielne odporúčania ako odporúčala pandemická komisia. Vznikol tak problém, ktorý sa týka niekoľko desiatok tisíc ľudí, ktorých núti štát sa pravidelne testovať, keďže im skončila výnimka. Pandemická komisia odporučila 180 dni po prekonaní COVID sa testovať, vláda ponechala 90 dní," upozorňuje primátor Kežmarku.



„Chaos a neporiadok v priamom prenose,“ konštatuje Ferenčák, podľa ktorého sa takto štát neriadi. „Neviem si predstaviť, že by sa tak správali a riadili svoje obce a mestá samosprávy,“ dodáva Ferenčák. Z úradu vlády však prišla informácia, že v stredu na rokovaní to napravia. „Toto zlyhanie možno. Ale dôveru ľudí, že vedia spravovať štát, už veľmi ťažko,“ prízvukuje na záver statusu Ján Ferenčák.

Ferenčák: Druhú Matovičovu vládu nezaujíma, čo potrebujú ľudia
Akože zakopaná vojnová sekera medzi Matovičom a Sulíkom sa zrejme opäť vykopáva. Môže za to podľa poslanca Hlasu Jána Ferenčáka odškodňovací zákon, respektíve pomoc pre podnikateľov. Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik