Prečo nás štát núti každú chvíľku test opakovať nekvalitnými antigénovými testami?
18 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Prečo nás štát núti opakovane sa testovať nekvalitnými antigénovými testami? Používanie nespoľahlivých testov kritizuje na facebookovom profile Nekŕmte nás odpadom muž, ktorý sa bol otestovať v Trenčíne.


Nákup nekvalitných antigénových testov, ktoré spochybnili aj viacerí odborníci, nahneval mnohých Slovákov, pretože medzi ľudí pustí aj tých, ktorí sú síce už Covid pozitívni, no test ukáže opak. Kritika týmto testom sa ušla aj v statuse profilu Nekŕmte nás odpadom.

„V našej dedine nebola z takmer 2 000 testovaných ani jedna pozitívna vzorka. Zaplať pán Boh. Testujeme nepresnými antigénovými testami, ktoré nie sú na to určené. Testami, ktorých efekt spochybňujú renomovaní odborníci. Naposledy to bol tuším český profesor Flégr, ktorý jasne povedal, že takýto model s takto nepresnými testami nemá zmysel. Napriek tomu nás tento štát núti každú chvíľku test opakovať. Nie som fanúšik konšpiračných teórii, ale naozaj mám pocit, že sa to ešte stále robí len preto, aby niekto na tom zarobil,“ napísal na profile nahnevaný Slovák.

K textu pridal aj fotku z testovacieho miesta na kraji Trenčína, ktoré prevádzkuje nejaká firma z Nových Zámkov.



Pellegrini rozširuje trestné oznámenie na premiéra aj pre nekvalitné testy
Mimoparlamentná strana Hlas-SD rozšíri trestné oznámenie na premiéra Igora Matoviča (OĽANO) a iných členov vlády, ktoré plánuje podať. Informoval o tom expremiér a líder strany Peter Pellegrini na pondelkovej tlačovej konferencii s tým, že ide o... Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR