Blaha: Vojská NATO sa rútia k Rusku a zrazu sa rieši výbuch spred siedmich rokov v ČR
18 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik ml

Česko dnes žije vyhostením 18 ruských diplomatov. Spája ich s výbuchom v muničných skladoch na Morave. Brániť Rusov sa v statuse na sociálnej sieti rozhodol aj poslanec Smeru Ľuboš Blaha.


Slovenská politická scéna tak má po vakcíne Sputnik ďalšiu tému, v ktorej sa rieši Rusko. Prirodzene, výbuch muničného skladu sa nás síce netýka, no pre podpredsedu Smeru-SD je to otázkou cti. Ako priznáva v statuse, chápe, že spravodajské hry do geopolitiky patria, ale mohlo by to mať trochu úroveň.
Výbuch v českom muničnom sklade pred siedmimi rokmi vytiahli teraz účelovo

„Predstierať, že Ruská federácia nemá nič lepšie na práci, ako nechať vybuchovať nejaké muničné sklady v české Vesničke mé střediskové by bola určite dobrá predloha pre nejakú agro-bondovku, ale v reálnej politike toto obvinenie pôsobí ako dosť nevydarená fraška,“ píše Blaha.

Podľa neho Ruská federácia obvinenie so smiechom popiera a na vyhostenie 18 ruských diplomatov z Prahy reaguje, že vyhostí rovnaký počet českých diplomatov z Moskvy. „Povedzte mi, načo sú takéto účelové kopance do Ruska dobré?“ pýta sa podpredseda Smeru-SD a dodáva: „K našim českým bratom mám hlbokú úctu, ale toto zjavne nie je ich vlastná spravodajská hra - toto nie je práca žiadneho Jirku, v tomto má prsty John.“

Blaha: Vláda aj prezidentka, začnite sa zaoberať problémami Slovákov, nie Američanov
Ruská neregistrovaná vakcína Sputnik je skutočne ak zbraň. Nie však geopolitickou, ako sa to snaží niekto nahovoriť, ale takou, ktorou voči sebe pália zástancovia Ruska proti jeho odporcom. Medzi tých prvých patrí aj večný kritik všetkého... Čítať ďalej
13 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Podľa Blahu sa celá vec vynorila na svetlo sveta účelovo teraz, po siedmich rokoch, keď sa vojská NATO rútia k ruským hraniciam. „Je dobré, že západné spravodajské služby aspoň nestrácajú humor. Obviniť z výbuchu tých istých dvoch Rusov, ktorých obvinili už z otrávenia Skripaľa, to je do popuku. Jasné, zo Salisbury leteli rovno do Vrbětíc - na neviditeľnom tryskáči. Ono to už skoro vyzerá, že v Rusku žiadnych iných agentov vlastne ani nemajú. Oni určite znovičokovali aj Navaľného trencle a ktovie, či nemajú prsty aj v smrti Johna Lennona,“ typický svojským humorom komentuje situáciu Blaha.

Obvinenia Ruskej federácie považuje za klasický protiruský folklór, ktorý má na západe iba vytvoriť alibi pre eskaláciu vzťahov na rusko-ukrajinskej hranici.



„Myslím si, že v záujme celej Európy je teraz vzťahy s Ruskom upokojovať, a nie likvidovať. V záujme nás všetkých je mier. Prestaňme kopať do Ruska, už je to trápne. Radšej konečne dotiahnime Sputnik - to je to, čo zachraňuje životy, nie nenávisť voči iným národom,“ píše na záver statusu Ľuboš Blaha.

Blaha je späť: "Amerika sa totálne zbláznila. Slovenský národ nikdy nepodporí agresiu voči bratskému Rusku"
Ľuboš Blaha je späť. Na týždeň sa odstrihol od politiky a užíval si dovolenku. Po návrate sa však už naplno pustil do práce, aj komentovania diania. Večer si vraj otvoril počítač, a... "cítim sa ako na inej planéte". Krajniak znova... Čítať ďalej
10 | 04 | 2021