Prekonali ste COVID-19? Výnimku zo zákazu vychádzania a povinného testovania máte až 180 dní
17 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Doterajšia výnimka zo zákazu vychádzania a povinného testovania bola 90 dní. Po najbližšej strede sa však lehota môže zdvojnásobiť.


Uznesenie vlády a hlavného hygienika dávali doteraz ľuďom, ktorí prekonali COVID-19, výnimku zo zákazu vychádzania či povinného testovania na 90 dní. Už najbližšiu stredu 21. mája sa to však môže zmeniť. Informuje o tom portál pravda.sk.
Už v stredu by sa mali lehoty úradu vlády a hlavného hygienika zjednotiť

Uznesenie vlády pre ľudí, ktorí prekonali COVID-19 a majú výnimku zo zákazu vychádzania a povinného testovania z piatka, hovorí o 90-dňovej výnimke. No vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR o 180-dňovej. Úrad vlády spresnil, že pri tvorbe uznesenia vychádzal zo záveru Pandemickej komisie vlády zo 14. apríla. V odporúčaní stanovila lehotu 90 dní.

Hlavný hygienik Ján Mikas však
Harabinov manuál pre riaditeľov škôl, rodičov a žiakov. Ako hájiť svoje práva pri nástupe do školy?
Bývalý minister spravodlivosti upozorňuje, že podmienky ministerstva pre návrat do škôl sú protiprávne. Stále nemá ani učiteľ, ani žiak, žiadnu právnu povinnosť nosiť rúško. Nie je povinný preukazovať sa výsledkom testu. Všetky povinnosti by museli... Čítať ďalej
17 | 04 | 2021 | Petra Demková
z najnovších odporúčaní Konzília odborníkov a medzinárodných zdravotníckych inštitúcií. Preto stanovil lehotu až na 180 dní. Vyhláška aj uznesenie vlády by sa mali napokon zjednotiť na 180 dňoch, čo by sa malo udiať na zasadnutí vlády v stredu 21. apríla. „Príslušné kontrolné orgány budú do tohto času usmernené, aby rešpektovali potvrdenia o prekonaní COVID-19, ktoré nie sú staršie ako 180 dní,“ dodal úrad vlády.

„Takto vyzerá ten slovenský boj s pandémiou?“ pýta sa kriticky matematik Richard Kollár
Slovensko sa pomaly dostáva z hrozivých štatistík. Uvoľnenie opatrení, ktoré navrhujú niektorí vládni predstavitelia, môžu všetko vrátiť naspäť. Od matematika a analytika Richarda Kollára si z to vyslúžili kritiku. Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik