Uhrík: Médiá trápi iba dvojaká kvalita Sputnika. Pfizeru sa týka to isté, no u nás ani muk
16 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Vakcína Sputnik odoláva politickej ofenzíve a mediálnej antipropagande. Avšak dvojakú kvalitu aj u iných a renomovaných vakcín europoslancovi Uhríkovi potvrdila Európska komisia.


"Podľa ŠÚKL ´spája vakcínu Sputnik po celom svete len názov´. Ako to dokázali odhaliť zrovna vedci v Bratislave, nevedno. Ale vraj je to problém. Nuž pripomeňme, že aj konzorcium Pfizer/BioNTech poslalo na schválenie do EÚ vakcínu v inej kvalite, než v akej ju následne distribuujú medzi ľudí. " Píše poslanec europarlamentu Milan Uhrík na sociálnej sieti.




Reprofoto FB (@Milan Uhrík)

Autorizovaný zdroj

"Potvrdila mi to samotná Európska komisia, keď som ich oficiálne požiadal o urgentné stanovisko k tomuto podozreniu. Tu je, na rozdiel od klebiet ŠÚKL o Sputniku, dvojaká kvalita vakcíny oficiálne potvrdená priamo orgánmi EÚ. To však už ŠÚKL, pani prezidentke ani Remišovej nevadí." Pripomína Uhrík.


 

Politici vo vláde by mali najskôr absolvovať riadne psychotesty, navrhuje Uhrík (VIDEO)
Súčasná vládna koalícia, najmä zásluhou Igora Matoviča, dostala prívlastok vláda bláznov. Zrejme aj preto navrhuje novovzniknuté hnutie Republika, aby sa v budúcnosti vládni predstavitelia podrobili psychotestom. Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Selektívne hodnotenie

" Prezidentke a progresívcom vadí, že zmluva s Rusmi na dodanie vakcín je utajená. To je pravda, mala by byť zverejnená. Ale prísne utajené sú aj zmluvy medzi EÚ a západnými dodávateľmi vakcín. K týmto zmluvám sa celé mesiace nevedia dostať dokonca ani europoslanci. Tí, ktorí dostali tú výsadu do zmlúv nahliadnuť, v nich našli vyčiernené kľúčové časti zmlúv. Ani raz som nepočul pani Čaputovú, že by túto netransparentnosť kritizovala. Vadí jej to len pri ruskej vakcíne. Zaujímavé." Pozastavuje sa nad politickou farbosleposťou hlavy štátu Uhrík.



Absurdnosť, čo nikomu neprekáža

"Za negatívne vedľajšie účinky vakcín neručia ani západní výrobcovia (Pfizer, AstraZeneca, Moderna, atď.) ani Rusi. Podľa pravidiel EÚ majú výrobcovia len povinnosť monitorovať prípadné vedľajšie účinky svojich vakcín. Ale zodpovednosť za škody nesú už daňoví poplatníci. To je absurdné."


Okamžite prijmite odškodňovací zákon pre ľudí, vyzýva vládu Milan Uhrík (VIDEO)
Vláda počas pandémia nútene uzavrela mnohé prevádzky a ich majiteľom tak zakázala podnikať. Sľúbila im síce odškodniť ich, no zákon na to zatiaľ neschválila. A práve toto vo svojom statuse kritizuje europoslanec Milan Uhrík. Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Politický tlak

"Západné vakcíny boli tiež schvaľované pod silným politickým tlakom z EÚ. Postupy sa ohýbali, ako bolo treba. Svedčia o tom nielen uniknuté emaily z Európskej liekovej agentúry (uvádzam ich tiež v mojej oficiálnej otázke pre Európsku komisiu), ale aj to, že europarlament viackrát odhlasoval umelé urýchlenie štandardného procesu schvaľovania vakcín (vždy som hlasoval proti)." Píše Milan Uhrík.



Politická krivda

"Vakcíne Sputnik je naozaj politicky krivdené. Zo strany prozápadných šplhúňov, zo strany prezidentky, zo strany progresívcov. Je to ako s konfliktom na Ukrajine - presviedčajú nás, že čokoľvek sa deje, tak Rusko to vždy myslí len zle. Faktom je, že  západné vakcíny nie sú na tom o nič lepšie ako tá ruská. Je za tým len politika. A mega biznis." Píše v statuse Milan Uhrík.


(Medzititulky red. HD.)

Uhrík: Náš život sa zmenil na klietkový chov. Musíme znovu začať normálne žiť
Europoslanec Milan Uhrík na facebooku kritizuje vynucovanie opatrení proti vlastným občanov zo strany polície. "Dnes som v médiách zachytil, že vraj prežijú len tradície, ktoré sa prispôsobia. Prispôsobia čomu? Novému politickému poriadku?... Čítať ďalej
05 | 04 | 2021 | Michal Filek