Blanár: Sputnik bol Matovičov zúfalý, no nevydarený nástroj ako zastaviť pád popularity
16 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

"Prvého marca Igor Matovič s ministrom zdravotníctva teatrálne vítali vakcínu Sputnik na košickom letisku a sľubovali, že do dvoch týždňov sa začne s očkovaním. Šesť týždňov prešlo a stále nič..." Citát Juraj Blanár.




Reprofoto FB (@Juraj Blanár)

"Transparentní" utajili

"Na povrch medzitým vyplávalo, že s Ruskom spackali zmluvu, pretože buď v nej nedohodli jasné pravidlá na kontrolu a použitie vakcíny, alebo nevedeli dodržať to, čo ruskej strane garantovali. Preto dali túto zmluvu škandalózne (oni, tí transparentní) do režimu tajné." Píše poslanec Smeru Juraj Blanár na sociálnej sieti.

 

"Hlúposť či zámer slovenskej vlády ohrozuje našu národnú existenciu. Budapešť je na koni," hovorí Blanár
Neohlásená prítomnosť maďarského ministra zahraničných vecí v Komárne nebola náhodou. Mala z pohľadu Budapešti Slovensku ukázať, že Bratislava na ňom nerozhoduje. A v Karpatskej kotline ani nikdy nebude rozhodovať. Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Sled zúfalstiev

"Potom sa snažili prehodiť zodpovednosť na lekárov, aby oni preberali na seba možné riziká pri očkovaní. A pritom to všetko stálo na jednom podpise ministra zdravotníctva.  Ten takú kompetenciu mal. Napokon po naťahovaní verejnosti tak aj urobil." A Blanár sa pýta - prečo?
Mal to premyslené, podviedol verejnosť

"Matovič nespustil očkovanie Sputnikom. Nepotreboval na dovezenie ani spustenie očkovania touto vakcínou Sulíka, Remišovú, ani Kollára. Ani stanovisko ŠÚKL, čiže Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv. Ba dokonca ani teatrálne gestá z Maďarska, kde akože zachraňoval Sputnik."

"Sputnik bol, bohužiaľ, v prvom rade iba Matovičovým zúfalým nástrojom na získanie prepadajúcej sa popularity. A rozhádaná vládna koalícia z toho urobila nástroj hybridnej vojny a potom aj medzinárodnú blamáž. A ľudia stále čakajú a musia sa tomu prizerať. Je to jeden veľký škandál." Konštatuje autor citovaného statusu Juraj Blanár.

(Medzititulky red. HD:)

Blanár: Za Matoviča stúpla nezamestnanosť zo 4,98 na 7,81 percenta
25 | 02 | 2021 | editor01hd